Tijdens een boeksigneersessie in boekhandel Barnes & Noble in New York voor haar nieuwe boek “Selfish“, werd Kim Kardashian afgelopen dinsdag bruut geconfronteerd met haar bontgebruik. Dierenrechtenactivisten stonden uren in de rij om de real life ster aan te spreken op het gebruik van de meest dieronvriendelijke kledingstukken. Ze toonden grote foto’s van gevilde dieren en informeerden haar over hoeveel dieren worden dood gemaakt, zodat zij maar een kledingstuk van bont kan dragen.

Kim Kardashian
Kim Kardashian lacht wat ongemakkelijk terwijl ze wordt geconfronteerd met haar bontgebruik | Still YouTube

Kim Kardashian staat erom bekend veel bont te dragen, wat vaak in het verkeerde keelgat valt bij dierenliefhebbers. Het maakt haar niet uit hoeveel en welke dieren hebben moeten lijden voor haar kledingstuk, zij blijft bont dragen. Ook haar dochtertje North is al gespot in een echte bontjas, wat veel oproer veroorzaakte op internet. Zelfs nadat haar zus Khloé met PETA campagne voerde tegen bont, bleef Kim bont dragen.

Khloe Kardashian
Khloé Kardashians anti-bontcampagne voor PETA

Na maar liefst zes uur in de rij te hebben gewacht, was Crank Dennehy eindelijk aan de beurt voor een veel gewilde handtekening van Kim Kardashian. Hij verspilde geen seconde en zei meteen waar het op stond:

“Kun je [de handtekening] opdragen aan alle dieren die zijn gemarteld en vermoord, zodat jij een bontjas kan dragen?”

Direct na zijn vraag werd Dennehy , evenals zijn dierenliefhebbende vrienden, het pand uit geëscorteerd.

Wereldbekende blogger Perez Hilton reageerde op het nieuws:

“Hoewel we het ermee eens zijn dat het dragen van bont niet het meest attent is, moet het rot zijn wanneer er zo veel mensen tegelijk in je gezicht schreeuwen”.

Een lezer van de Perez Hiltonblog reageert:

“Door een scene te creëren met iemand die miljoenen volgers heeft, creëren ze een grotere bewustwording over hoe slecht de situatie werkelijk is. De meeste dieren worden geëlektrocuteerd of levend gevild”.

Kim Kardashian
De dierenrechtenactivisten werd snel verwijderd van de boeksigneersessie. | Still YouTube

Kim leek zich duidelijk ongemakkelijk te voelen tijdens de commotie die er ontstond tijdens de boeksigneersessie en lachte het allemaal wat weg. De anti-bontactivisten werden ontzettend snel het pand uitgezet, om mevrouw Kardashian maar niet te beledigen.

De vreedzame anti-bontactie vond slechts een dag na het zogenaamde Met Gala plaats, een evenement waarbij er geld wordt ingezameld voor het New Yorkse Metropolitan Museum of Art. Superster Rihanna droeg een enorme bontjurk naar het gala. Het Met Gala werd georganiseerd nog nog een bontliefhebber: Anna Wintour, hoofdredacteur van Vogue.

Bekijk hieronder de video van de actie tegen Kim Kardashian:

Bron: Theirturn.net ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor