Een dierenbeul in Aalsmeer heeft een kat ernstig mishandeld. Het dier is overgoten met benzine en vervolgens geel geverfd. Eigenaresse Linda Huften en haar dochter Samantha vonden hun geliefde kat miauwend voor de schutting: onder de verf en kletsnat.

kat Snow
Foto: Samantha Huften, Facebook

Snow was al sinds zaterdag vermist. Dit was opmerkelijk, zo schrijft Samantha Huften, dochter van Linda, op haar Facebookpagina, want Snow was altijd thuis:

“Hij loopt vaak een rondje mee met de hondjes en weet precies waar hij woont. Hij laat zich al niet door ons pakken dus laat staan door ’n ander.. waarschijnlijk hebben jullie hem hard handig aan zijn staart gegrepen aangezien je daar niet meer aan mag komen.”

Maandagochtend trof de familie Huften Snow al miauwend aan, aan de andere kant van de schutting. Het dier kon de schutting niet meer opspringen. Snow bleek te zijn bespoten met gele verf. Samantha op Facebook:

“Hoe ziek kun je zijn? Wat hebben jullie nog meer met hem gedaan? Zal waarschijnlijk nooit meer dezelfde zijn.”


Linda en Samantha hebben Snow direct naar de dierenarts gebracht. Daar bleek dat de kat ook nog eens is overgoten met benzine of terpentine. De dierenarts heeft Snow gewassen met Biotex en heeft hem een nacht ter observatie in de kliniek gehouden. Er moet worden bepaald of Snow niet te veel verf, benzine of terpentine heeft binnengekregen.

Snows baasjes hebben direct contact opgenomen met de politie om aangifte te doen. Samantha is op zoek naar getuigen:

“Heb jij zaterdag middag/avond/nacht iets gezien rond de omgeving Begoniastraat in Aalsmeer, wie hem gepakt zou kunnen hebben.. of misschien wel een kat horen krijsen/miauwen of dergelijke.. Dan horen wij dat graag. (…)  Aalsmeer is klein dus de dader moet toch gevonden kunnen worden?”

Heb jij tips die zouden kunnen leiden naar de dierenbeul? Neem dan contact op met de politie via 144 of 0800-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000.

Bron: Samantha Huften, Facebook ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor