Afgelopen weekend werd in Sebastopol, op de Krim, een zwerfkat aangetroffen met een groot mes in zijn hoofd, net boven de ogen. Wonder boven wonder verwachten dierenartsen dat het dier zal herstellen.

mes
Still video the Mirror

Medewerkers van een dierenhulporganisatie vermoeden dat zwerfkat Zelonyy op vrijdag de 13e is aangevallen, waarna het dier in de bosjes wegkroop en daar twee dagen later gevonden werd door Lyudmila Alexeeva, die de zwerfkatten rondom haar woning te eten geeft. Ze haastte zich naar de dichtstbijzijnde dierenarts, die de kat onder narcose bracht en het mes uit de schedel verwijderde.

Alexeeva vertelde een lokale nieuwszender:

“Ik vond hem onder een struik en was geschokt toen ik het mes uit zijn hoofd zag steken, terwijl hij nog leefde.”

Natalia Morozova, voorzitter van een liefdadigheidsinstelling voor dieren in Sebastopol:

“We denken dat de kat gestoken is op vrijdag de 13e, en dus al enige tijd gewond was voor hij werd gevonden. Het mes zat vast in de schedel; de kat is waarschijnlijk weggerend voor degene die hem heeft aangevallen het mes eruit kon trekken.”

Uit een röntgenfoto bleek dat het mes de schedel zo’n 5 cm had doorboord, maar wonderbaarlijk genoeg de hersenen niet had geraakt.

Ondanks de grote hoofdwond verwachten dierenartsen dat de cyperse kat helemaal zal opknappen. Zolang Zelonyy herstellende is blijft hij in de opvang en houdt men in de gaten of er geen infectie optreedt.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde