Een kat in IJsselstein is slachtoffer geworden van mishandeling met vuurwerk en aan de gevolgen daarvan overleden. Iemand heeft vuurwerk in zijn achterwerk gestopt en aangestoken. De kat raakte zo ernstig gewond dat hij het niet heeft gered. Tot nu toe is er niets bekend over de dader(s).

kat overleden door vuurwerk
Marga Smolders adviseert katteneigenaren in IJsselstein om hun dieren binnen te houden | Foto (illustratief): publiek domein

Het gaat om de rode kater van Marga Smolders, DJ Karel. De 2,5 jaar oude kat kwam in de nacht van zaterdag op zondag niet thuis. Omdat hij wel vaker een nacht op pad was maakte Smolders zich in eerste instantie nog geen zorgen. Maar toen hij er zondagmiddag nog niet was is ze hem gaan zoeken. DJ Karel luisterde goed naar zijn naam maar ook roepen hielp niet.

Maandagmiddag trof Smolders de kater op de bank in haar huis aan. Dat het flink mis met hem was zag ze meteen:

“Hij bewoog bijna niet. Ik ben meteen met hem naar de dierenarts in Lopik gegaan. Die onderzocht hem en zag dat er rondom zijn anus haar weg geschroeid was. Zijn achterste was ook veel groter dan normaal: wel 3 bij 3 centimeter. Inwendig onderzoek wees uit dat er tien centimeter darm weg was geschroeid. We schrokken enorm.”

De dierenarts dacht meteen aan vuurwerk. DJ Karel werd meteen voor behandeling opgenomen en even leek het beter hem te gaan. Smolders:

“Aan het einde van de middag werd ik gebeld dat hij iets leek op te leven. Ik was zo blij! DJ Karel was zo lief, ik wilde zo graag dat hij weer naar huis kwam. Maar na weer twee uur kreeg ik een telefoontje dat hij het niet ging redden.”

Overleden

Smolders spoedde zich naar de dierenarts maar helaas was ze te laat. De kater is aan de ernstige gevolgen van de mishandeling overleden.

“Ik haalde hem 2,5 jaar geleden als jong katertje op van een boerderij. Een schatje. Hij gaf zelfs honden kopjes. De buurvrouw zei altijd: DJ Karel is té lief, ze nemen hem nog een keer mee. En nu is het nog zo ook, zijn liefheid heeft hem zijn dood bezorgd.”

Waarschijnlijk is DJ Karel mishandeld ter hoogte van de Hogebiezen in IJsselstein. Op die plek wordt volgens Smolders veel vuurwerk afgeschoten. Ze heeft al bij veel omwonenden aangebeld maar helaas heeft niemand iets gezien. Smolders gaat aangifte doen bij de politie:

“Dat is het minste wat ik voor DJ Karel kan doen. De gedachte aan wat hem overkomen is, maakt me steeds verdrietiger.”

Getuigen gezocht

Weet jij meer over deze gruwelijke zaak neem dan contact op met de dierenpolitie via telefoonnummer 144 of spreek de wijkagent aan. Wil je om wat voor reden dan ook niet met de politie in contact treden maar toch iets kwijt willen over deze kwestie waardoor DJ Karel is overleden, dan kun je ook mailen met onze redactie: redactie@animalstoday.nl. Wij garanderen je privacy en zorgen dat je informatie op de juiste plek belandt.

Bron:

©AnimalsToday.nl