In IJmuiden werd op 13 september het lichaam van een dode kat gevonden onder verdachte omstandigheden. Het dier is op een gruwelijke manier omgebracht, zo laat de politie weten.

IJmuiden
De vindplaats van de dode kat in IJmuiden | Foto: screenshot video RTVNH

Toen het kadaver van de kat in de bosjes bij een appartementencomplex aan het Pleiadenplantsoen werd gevonden, werd al snel duidelijk dat er ernstig geweld was gebruikt tegen het dier. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident. Een buurtonderzoek heeft helaas niets opgeleverd.

De kat, met cyperse kop en poten en een beige romp met zwarte haren, was niet gechipt, dus het was moeilijk zijn eigenaar te achterhalen. Na flink wat zoekwerk is dat toch gelukt.

IJmuiden
Foto: screenshot video RTVNH

Getuigen gezocht
De dierenpolitie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de bosjes bij het appartementencomplex aan de achterzijde van het Pleiadenplantsoen in IJmuiden? Of heeft u andere informatie die te maken heeft met het incident? Neem dan contact op met de dierenpolitie in IJmuiden via telefoonnummer 0900-8844 of 144. Het is ook mogelijk anoniem te bellen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bekijk hieronder het item van RTVNH voor meer details over de kat en de vindplaats:

Bronnen: Politie.nl, RTVNH ©PiepVandaag.nl