Stubbs, de kat die de afgelopen 19 jaar burgemeester was van het dorpje Talkeetna in Alaska, is afgelopen weekend overleden. Dat maakten zijn eigenaren zondag bekend.

burgemeester
Slaapzacht burgemeester! | Foto: Stubbs Instagram

In 1998 werd Stubbs verkozen tot burgemeester van Talkeetna, omdat de bewoners van het dorp geen geschikte kandidaten konden vinden om op te stemmen. Toen werd er besloten campagne te voeren voor de kat en met succes! Stubbs werd verkozen tot burgemeester van Talkeetna.

In de jaren op de verkiezing van Stubbs als burgemeester kwamen er grote stromen toeristen naar het kleine plaatsje in Alaska. Iedereen wilde een glimps opvangen van de harige burgemeester op vier poten. Zijn baasje verklaart:

“Hij was tot de laatste dagen van zijn leven een doorzetten; hij miauwde tegen ons om hem te aaien of om bij hem op het bed te zitten en uren met ons te knuffelen en spinnen.”

https://www.instagram.com/p/3mD4gfCuzH/?taken-by=stubbsmayorcat

Sinds het aantreden van Stubbs als burgemeester in 1998 heeft Talkeetna geen menselijke burgemeester meer gekend. Hij overleed afgelopen donderdagnacht in zijn slaap. Stubbs is 20 jaar en 3 maanden oud geworden.

Bronnen: Guardian, NU ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor