De financiële commissie van de Amerikaanse Senaat heeft een cruciaal amendement aangenomen welk er voor zorgt dat het Amerikaanse Ministerie van Landbouw voor de duur van een jaar geen belastinggeld mag gebruiken om paardenslachthuizen te inspecteren. Dit amendement zorgt er voor dat het niet mogelijk is om paarden op Amerikaans grondgebied te slachten.

paardenslachthuizen
Schokkende beelden van het leed van paarden | Screenshot Radar

Helaas wordt met het amendement niet voorkomen dat elk jaar zo’n honderdduizend Amerikaanse paarden op transport worden gezet naar slachthuizen in Canada en Mexico. Om ook dit punt aan te pakken hebben enkele Congresleden de Safeguard American Food Exports Act (SAFE) geïntroduceerd. Deze wet moet een einde maken aan de export van paarden voor de slacht naar het buitenland en de burgers beschermen voor het eten van bedorven paardenvlees.

Met het aannemen van het amendement vorige week is een belangrijke stap vooruit gezet in het beschermen van paarden van de slacht. Senator Udall, een van de initiatiefnemers van het amendement:

“De meeste Amerikanen vinden het slachten van paarden voor menselijke consumptie weerzinwekkend, en er is geen reden dat de federale overheid daar op enige manier aan zou moeten bijdragen. Dit amendement is een belangrijke stap voorwaarts. Ik zal blijven vechten om het slachten van paarden in de VS te verbieden.”

Het is nog maar de vraag of het amendement ook door het Huis van Afgevaardigden zal komen. Eerder stemden de meerderheid van de Representatives tegen het aannemen van een soortgelijk amendement. Wetgevers in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden (samen het Congres) zulke op zoek moeten gaan naar gemeenschappelijk grond alvorens zij een voorstel aan President Trump voorleggen.

Bron: worldanimalnews.com ©AnimalsToday Lianne Raat