Vijf karpers zijn donderdag levend in brand gestoken in het bos tussen Nuenen en Son en Breugel in Noord-Brabant. Vier van de dieren hebben deze gruwelijke daad niet overleefd. Een van de vissen bleek echter nog te leven en kon gered worden. De politie doet onderzoek naar de dierenmishandeling maar heeft nog geen zicht op de dader(s).

karpers
Koi-karpers | Foto: publiek domein

De brandweer rukte uit na een melding over een buitenbrand bij Eikelkampen in Nuenen. Omwonenden hadden rook gezien en vreesden waarschijnlijk voor bosbrand. Het betrof echter de brandende vissen en de smeulende ondergrond van het bospad waarop ze lagen. De dieren waren overgoten met benzine en in brand gestoken.

Een van de karpers gered

Aanvankelijk meende de brandweer dat alle karpers door de misselijkmakende mishandeling om het leven waren gekomen, maar toen ze na de alarmering ter plekke kwamen bleek een van de vissen nog te leven. Het dier begon te spartelen en is door de brandweer in een kist met water gezet en uitgezet in een stroompje niet ver verwijderd van de onheilsplek. De overleden vissen zijn begraven.

In onderstaand bericht is de foto van de vissen wazig gemaakt, op de website van Omroep Brabant staat de originele foto.

https://www.facebook.com/omroepbrabant/posts/2502471743109978?__xts__%5B0%5D=68.ARBuFs0s3a1Pa5YhI4_BA-RC82NXjXTwnO7hW1Yor5TQsb6–7DcYLAItRwGISNKca9_gNhu4IWW786OI_s98lWh2s_DDZHJle-41dXMEiTiBY07uYB6GBmE1svJ1t6kJr3w4lo4niZnWN5jtTsM-r1sB8OzzcRmsINqADNvr88ET6WHf0YaAHLSIcu5DIQ_8KTw5A1OuWMRDQo_3cg_P77oUTfia09qNpGbrlnTkT0atp89OtOpLAQNZRH2h4otiTF8VSUNuJf20w7mTu0322x7c9Z6F6HLpuTEtZuJhzPRcWiiZSErlYMRSJY0_z0_Chmoq0j5aZ6qYkn9MQmwViCteQ&__tn__=-R

.

Het is bekend dat mensen die dieren mishandelen vaak een lage drempel hebben om ook tegen mensen geweld te gebruiken. Los van dat is deze handeling op zich al dermate schokkend dat de dader of daders hiervoor niet alleen gestraft dienen te worden, maar ook een onderzoek naar hun geestesgesteldheid zouden moeten krijgen. Het valt echter ook niet uit te sluiten dat het een uit de hand gelopen baldadigheid is van minderjarigen en dan is er een taak weggelegd voor de ouders om flink te corrigeren.

Getuigen gezocht

Omdat de politie geen idee heeft wie verantwoordelijk is voor het aansteken van de vissen doen we een oproep richting eventuele getuigen of mensen die meer weten over de dader(s) om dat te melden bij de dierenpolitie via telefoonnummer 144. Wil je liever niet met de politie in contact komen dan kun je ons ook op de hoogte brengen, dan nemen wij contact op zonder de tipgever te melden. Je kunt ons mailen op redactie@animalstoday.nl.

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel