Bestsellerauteur Judith Visser neemt op 5 oktober tijdens de open dag van Dierenopvangcentrum Amsterdam het eerste Handboek Herplaatsingshonden in ontvangst.

Judith Visser Handboek Herplaatsingshonden
Foto: Judithvisser.nl

Directeur Ineke van Herwijnen van de Koninklijke Hondenbescherming:

“Dit handboek is een uniek werk, omdat voor het eerst een boek beschikbaar komt voor mensen die een herplaatser overwegen”.

De organisatie heeft het initiatief voor het boek genomen, omdat tot heden een dergelijke bron van informatie ontbrak.

Wat betreft de Koninklijke Hondenbescherming zouden veel meer mensen voor een herplaatstingshond mogen kiezen. Zo wordt de tijd in een asiel of bij een opvanginstantie zo kort mogelijk. Dat is goed voor de hond. De meeste honden zijn immers het gelukkigst als ze een eigen thuis hebben.

Met een herplaatsingshond kies je voor het helpen van een dier. Een ‘maatschappelijk verantwoorde’ keuze dus. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je aan denken en wat moet je weten? Met het overhandigen van het Handboek Herplaatsingshonden aan Visser is deze informatie beschikbaar voor iedere hondenliefhebber. Het Handboek Herplaatsingshonden is vanaf dan namelijk gratis downloadbaar voor tablets via de Appstore en de Google Play store.

Judith Visser, die zelf twee honden heeft, is groot dierenliefhebber en het in ontvangst nemen van dit boek op de open dag van Dierenopvangcentrum Amsterdam is voor haar dan ook een mooie manier om iets voor hondenwelzijn te doen.

Persbericht Koninklijke Hondenbescherming


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.