Voormalig presentator van The Daily Show en regisseur Jon Stewart, gaat samen met zijn vrouw Tracey een opvangcentrum openen voor verwaarloosde dieren in de Amerikaanse staat New Jersey.

Jon Stewart
Op de boerderij van Jon en Tracey Stewart | Foto: screenshot video

De opvang zal worden gehuisvest in de boerderij van de familie. Stewart maakte zijn plannen wereldkundig tijdens een evenement van dierenbeschermingsorganisatie Farm Sanctuary. De presentator werd daar gehuldigd vanwege zijn inzet voor dierenwelzijn.

Het paar gaat binnenkort tientallen verwaarloosde en mishandelde dieren opvangen, zoals koeien, schapen, kalkoenen, geiten, varkens op hun Bufflehead Farm.

Dit jaar won Stewart met The Daily Show ook de Sid Caesar Comedy Award tijdens de prestigieuze Genesis Awards. De presenator besteedde in zijn show aandacht aan onderwerpen als het afslachten van olifanten, varkenskooien en gouverneur Chris Christie’s veto (bekijk hier enkele uitzendingen: Garden Crate, Garden Crate- The Great Debate en Porks and Habitation)

Eerder dit jaar stopte Stewart na 16 jaar met het presenteren van The Daily Show. Zijn vrouw Tracy, voormalig dierenrechtenadvocaat, schreef recent het boek Do Unto Animals. Een boek dat een kijkje geeft in het leven van dieren en de vriendelijkste manier om met en naast ze te leven. In een interview met The New York Times vertelde Tracey dat ze met het schrijven van het boek wil bereiken dat mensen anders naar dieren kijken en ze meer als individuen beschouwen en minder als voedsel.

Nieuwszender CBS nam een kijkje op de boerderij van de familie Stewart.

Bron: HLN.be ©PiepVandaag.nl