Sabrina Corgatelli,  de vrouw die wereldwijd grote verontwaardiging oogstte toen ze spotte met de dood van leeuw Cecil, is niet alleen zelf goed fout. Recent poseerde ze nog naast een door haar doodgeschoten giraffe, en ze blijkt ook een heel fout jagend vriendje te hebben.

Sabrina Corgatelli
Sabrina Corgatelli poseert trots naast ‘haar’ dode giraffe | Foto: Facebook

Het vriendje van Corgatelli heet Aaron Neilson. Hij is een jager die zelf al zeker 15 leeuwen heeft gedood en ook door klanten wordt ingehuurd om hen te helpen jagen. MailOnline onthulde onlangs dat deze 43-jarige vader veroordeeld is voor stroperij. Zelf vindt Neilson dat hij niets verkeerd doet en zelfs meewerkt aan het behoud van de wilde dierenpolulatie in Afrika.

Sabrina Corgatelli poseerde zelf trots met een door haar vermoordde giraffe en geeft op haar Facebook-pagina aan dat ze altijd in is voor een jachtpartij. Het smakeloze bijschrift bij de foto van het stoffelijk overschot van de giraffe zegt genoeg over deze vrouw:

“Ik kon niet gelukkiger zijn dan toen ik hem had gedood. Het gevoel dat ik toen had zal ik nooit meer vergeten.”

Verheerlijking van de jacht
Zowel Corgatelli als Neilson zijn blijkbaar trots op wat ze doen en plaatsen ongegeneerd foto’s van hun bloederige acties op hun Facebook-pagina’s en websites. De foto’s die Neilson op zijn site plaatste leidden tot een handtekeningenactie waarmee 100.000 mensen willen bewerkstelligen dat de afschuwelijke foto’s van zijn site worden gehaald en dat Neilson zal worden verboden een aantal Afrikaanse landen te bezoeken. In reactie op deze petitie plaatste Neilson behalve een neerbuigende tekst nog meer afschuwelijke beelden van jachtpartijen op zijn website.

LionAid
Dokter Pieter Kat, directeur van de leeuwenwelzijns-organisatie LionAid, vertelde MailOnline dat Neilson onlangs vanuit Afrika in Colorado terugkeerde met zijn 14e en 15e slachtoffer. Hij ging met de gedode leeuwen naar een preparateur, vermoedelijk wil hij de dieren laten opzetten en weer twee dieronwaardige trofeeën toevoegen aan zijn nu al zo lange en misselijkmakende CV. Volgens dokter Pieter Kat is in de laatste 50 jaar 93% van de wilde leeuwenpopulatie gestorven.

Vandaag werd bekend dat staatssecretaris Dijksma een internationaal verbod wil op de trofeejacht.

Bronnen: MailOnline, RTL Nieuws ©PiepVandaag.nl Lydia Zittema