Vorige week berichtten we over verontrustend nieuws uit het gemeentelijke asiel in Cuenca, Spanje, waar een rattenverdelgingsbedrijf het beheer gaat overnemen. Aangezien dierenwelzijn van ondergeschikt belang is, maakten dierenvrienden zoals het particuliere dierenasiel Olescan (de andere gegadigde voor het beheer) zich grote zorgen over de toekomst van de aanwezige dieren. Dit weekend vernamen we dat daarom 40 honden zijn overbracht vanuit het omstreden asiel naar Barcelona.

asiel Cuenca
© asiel Olescan

Miranda van Blitterwijk, van dierenasiel Olescan:

“De gereserveerde hondjes plus een aantal pups zijn van Cuenca naar Barcelona overgebracht! 40 honden zijn aangekomen en daarmee is hun toekomst veiliggesteld. Deze honden hebben zicht op een warme mand. Wat natuurlijk geweldig is voor iedereen die mee heeft geleefd de laatste tijd. Ze zijn opgehaald in de speciale wagen voor dierenvervoer (zie foto’s) en uiteindelijk aangekomen in Barcelona waar een zero afmaakbeleid van toepassing is en ze dus veilig zijn.

asiel Cuenca
© asiel Olescan

Dit alles mede dankzij de enorme steun vanuit Nederland voor de dieren van Olescan Cuenca in de afgelopen dagen, waardoor we de media op zijn kop hebben gezet, de e-mailbox van de diputatie van Cuenca hebben doen ontploffen. Dankzij de donaties hebben we deze honden kunnen weghalen. Het ophalen van de tweede lichting honden, de honden zonder reservering, zal snel geschieden. Wij hopen dat ook deze lieverds nog een kans krijgen op een mandje in plaats van wederom de kennel en opgaan in de vele honden die het asiel van Barcelona al heeft. De vele monden zijn een grote last voor Olescan Barcelona en daarom willen we een plan opstellen om voor deze opgevangen honden de voeding middels donaties proberen te verkrijgen.

asiel Cuenca
© asiel Olescan

Helpt u mee ? Dit kan bijvoorbeeld door een donatie te doen of door voedselpakketten te verstrekken. Alles is zeer welkom!”

De gegevens van het dierenasiel zijn:

Olescan
LA CAIXA: ES68.2100.3579.15.2200051947
Swift/Bic: CAIXESBBXXX
Barcelona, Spanje
Onder vermelding: Comida Perros Cuenca

Dierenasiel Olescan, Miranda van Blitterswijk

@PiepVandaag.nl