‘Gemeente Oss moet zich schamen’

Hij doet geen vlieg kwaad, zorgt voor een glimlach op het gezicht van het winkelende publiek en ligt al 15 jaar voor de zaak van zijn baasje. Hondje Smous is de inzet van halsstarrigheid van de gemeente Oss. Een overactieve Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) deelde een boete van 100 euro uit aan de eigenaresse van de winkel in het centrum van Oss, geen enkel pardon.

dove hond
Hond Smous is zich van geen kwaad bewust | Foto: screenshot video

Naast een stroom van reacties reageerden ook wij als Stichting Dierenhulp, die de locatie en de hond kennen. Op een brief gericht aan de gemeente Oss waarin gevraagd werd de boete te seponeren, volgde het antwoord van de gemeente:

“Dat kan niet, dat kan enkel de Officier van Justitie.”

Om eraan toe te voegen dat de boete juist was en in het beleid van de gemeente past.

Lokale media hebben het al over een “Smousgate”. Met name omdat er zoveel andere zaken zijn waar de gemeente prioriteit aan zou moeten geven. Hondje Smous van 15 die doof is, is het slachtoffer geworden van een ambtenaar zonder enig inlevingsvermogen of empathie.

En dat is wat steekt. Was het nu een gevaarlijke hond, waren er bijtincidenten, dan had men een punt. Echter na 15 jaar gedogen nu de ‘flinke jongen’ uithangen, een lief dier dat voor menige lach op het gezicht van het winkelend publiek zorgt een boete geven, onvoorstelbaar. De gemeente Oss moet zich schamen.

Stichting Dierenhulp heeft opnieuw een brief verzonden naar de gemeente Oss, mede gesteund door de publieke opinie en wacht op reactie.

Stichting Dierennoodhulp ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.