Op het verlaten terrein waar voorheen de grootste hondenhandelaar van Nederland zat, De Meiboom in Diessen, is door House of Animals een grootschalige hondenfokkerij aangetroffen. Meerdere tipgevers deden melding dat ze hondengeblaf hoorden uit schuren op het terrein. Samen met de politie trof House of Animals er tientallen dieren aan, onder zeer onhygiënische omstandigheden.
.

Illegale fok op verlaten terrein

Het huis staat leeg en het terrein is verlaten, maar in 2 grote schuren werden tientallen puppy’s aangetroffen. Karen Soeters van House of Animals:

“We zijn na verschillende tips met ons team van Investigations ter plekke gaan kijken hoe de situatie was en die is ronduit schrijnend. Alleen al de stank is niet te harden, wat duidt op een zeer ongezonde omgeving voor de puppy’s.”

House of Animals heeft jaren gestreden om De Meiboom te sluiten en dat lukte uiteindelijk. De handelaar haalde per jaar 3000 puppy’s uit Hongaarse broodfokfabrieken en verkocht deze in Nederland, met alle inmiddels bekende negatieve gevolgen voor het welzijn van de dieren én dat van hun eigenaren.
.

Omstreden puppyhandelaar ‘De Meiboom’ moet permanent dicht

.
Officieel mogen op het terrein alleen honden gefokt worden als ‘nevenactiviteit’. Gezien de aantallen honden is dat zeker niet het geval. Daarbij worden de dieren aan hun lot overgelaten en zitten ze in dichte schuren zonder daglicht. Omwonenden laten weten dat er slechts een keer per dag iemand langs komt. De fokker zou de schoonzoon zijn van de voormalige eigenaar van De Meiboom. House of Animals heeft handhavingsverzoeken ingediend bij de gemeente en de NVWA. Ook wordt aangifte gedaan bij de politie.

Teken het burgerinitiatief

Dit is opnieuw een van de vele voorbeelden dat dierenleed te weinig prioriteit heeft in de Nederlandse wetgeving en dat handhaving vaak moeilijk is. Daarom wil House of Animals dat dierenwelzijn onderdeel wordt van het ministerie van Justitie en Veiligheid (nu nog LNV), waarvoor een burgerinitiatief is gestart. Dat is hier te ondertekenen.

©AnimalsToday.nl | House of Animals