Hoe deze Turkse pup op het ijs terecht is gekomen en er doorheen zakte is niet duidelijk. Maar gelukkig was politieman en duiker Burak Okten in de buurt, die niet zonder risico voor zichzelf het hondje redde en de held werd van de stad Van en ver daarbuiten.

Turkse
De Turkse politieman Burak Okten redt een door het ijs gezakte pup | Foto: screenshot video Euronews/YouTube

Van (in het Koerdisch Wan) ligt in het oosten van Turkije, in de gelijknamige provincie, en daar is het afgelopen week koud genoeg geweest voor sneeuwval en voor meren en plassen om deels dicht te vriezen. Overdag dooit het echter nog en het ijs is veel te dun om een hondje te kunnen dragen. En dus ging het mis.

Onderkoeld
Duiker en politieman Burak Okten was in ieder geval niet bang voor het koude water en besloot om het hondje te redden. Met zijn arm brak hij het dunne ijs en wist zo, net op tijd, het dier te bereiken. En dat was inderdaad op het nippertje, want het beestje leed aan ernstige onderkoeling.

In dekens gewikkeld is het hondje naar een dierenkliniek gebracht en er moest zelfs reanimatie aan te pas komen, want anders had het dier de kou niet overleefd. Gelukkig bleef de pup verder leed bespaard en naar verwachting zal het beestje er weer helemaal bovenop komen.

Bekijk hieronder beelden van de redding:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Held
Iedereen die een dier in nood helpt is wat ons betreft een held en Burak Okten mag zich inmiddels verheugen in grote populariteit wereldwijd. En wie zijn wij om daar niet aan bij te dragen? Klasse Burak!

  • Lees wat je kan doen en waarbij je vooral eerst goed moet nadenken als je een door het ijs gezakt dier wil redden:

#GNvdD: Door het te dunne ijs gezakte hond gered (tips)

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel