House of Animals nodigt u graag uit, in samenwerking met Morbid Eye Pictures, voor onze volgende themabijeenkomst: StadsMormels: De Amsterdamse vos. StadsMormels is een serie over het dierenrijk in de grote stad. Van klein tot groot, van vrijwel onzichtbaar tot duidelijk aanwezig: de dieren zijn slim, grappig, bijzonder, brutaal of uiterst schuw. In Amsterdam alleen al leven zo’n 10.000 verschillende soorten.

StadsMormels
Thema-avond House of Animals: StadsMormels, De Amsterdamse Vos

Met mild-ironische blik laat StadsMormels zien hoe wij mensen ons enorm druk maken over de dieren en verschrikkelijk ons best doen om alles te reguleren, af te stemmen en in juiste banen te leiden én hoe de dieren zich daar helemaal niets van aantrekken.

Er zijn tal van stadsmormels te benoemen, denk aan de muis, de ooievaar, de parkiet of de meerkoet, allen bewoners van de grote stad. Deze avond gaat vooral over de vos. In Londen is hij volgens sommigen een ware plaag en ook in Amsterdam komt hij vaker voor dan je denkt. Loopt dit sluwe prachtbeest binnenkort op de Dam?

Sprekers
De sprekers zijn niemand minder dan documentairemaker Marc van Fucht en ecoloog Floris Moolenbeek. De avond zal worden ingeleid door House of Animals oprichter Karen Soeters. Marc van Fucht zal spreken over zijn ervaringen met filmen met dieren. Er is soms veel geduld voor nodig om voldoende beeldmateriaal te vergaren en de dieren goed te kunnen vastleggen.

Floris Moolenbeek zal het gaan hebben over de ecologie en zich richten op de wisselwerking tussen organismen en levensgemeenschappen en hun omgeving.

Datum en tijd: donderdag 23 november van 19.00 u tot 22.00 u
Locatie: Spaarndammerstraat 460C te Amsterdam

Marc van Fucht is documentairemaker. Hij maakte onder meer de film Schoffies, over stadsreigers. In 2017 verscheen StadsMormels, over de dierlijke inwoners van Amsterdam.

Floris Moolenbeek is ecoloog. Hij werkte mee aan de in 2017 verschenen documentaire StadsMormels.

Kaartverkoop
Entreekaarten kosten € 7,50- per stuk en zijn hier te bestellen.

Koffie, thee en een drankje voor bij de borrel zijn inbegrepen.

StadsMormels is een BNN/VARA programma in coproductie met Simpel Media in samenwerking met Morbid Eye Pictures.

Persbericht House of Animals