Op 4 oktober 2017 zal House of Animals voor het eerst de House of Animals Awards organiseren in de A’DAM Toren. Een groots gala waar mediaproducties die aandacht besteden aan dieren en dierenwelzijn worden beloond.

house of animals awards

De media spelen een ongelofelijk belangrijke rol in het onder de aandacht brengen van dierenwelzijn. House of Animals wil mensen die werkzaam zijn in de mediabranche stimuleren en vooral ook belonen voor het feit dat zij dierenwelzijnsonderwerpen in hun producties verwerken, omdat wij weten dat dit een enorm effect heeft op het bewustzijn met betrekking tot dierenwelzijn van de kijkers.

Karen Soeters, oprichter Animals Today en House of Animals:

“Het is een langgekoesterde droom die uitkomt sinds ik het voorrecht had in 2008 aanwezig te zijn bij de Genesis Awards in Los Angeles. Daar worden tijdens een imposant gala in Beverly Hills soortgelijke awards uitgereikt. In plaats van de eeuwige strijd van dierenwelzijnsorganisaties om hun onderwerpen op de agenda te krijgen bij de media geeft het belonen van alle keren dat media dierenwelzijn onder de aandacht brengen een enorm positieve draai aan het geheel. Daarbij is het heel fijn om dierenbeschermers die zich vaak dag en nacht inzetten voor de dieren een mooie inspiratievolle avond te bezorgen een belangrijke bijkomstigheid.”

De awards zullen worden verdeeld over een achttal categorieën, te weten:

  • TV: non-fictie (nieuws/talkshows/actualiteiten);
  • Film/TV: fictie (films en series);
  • Film/TV: documentaire;
  • Film/TV: kinderen/jeugd;
  • Radio;
  • Print (dag-, week- en maandbladen, magazines);
  • Web en social media;
  • Divers (van posters tot snoeppapier, knuffels, etcetera: een niet-media maar wel communicatie-in-de-brede-zin-categorie, die juist gerelateerd aan dieren heel divers kan zijn).

Mocht je een mooie productie hebben gezien die je in een van bovenstaande categorieën zou willen nomineren stuur dan de naam van de productie, een korte beschrijving en eventueel een url of uitzenddatum naar info@houseofanimals.nl