Almere, 14 juni 2016, Stichting Stop Dierenleed Nederland overhandigt aanstaande donderdag, 16 juni 2016 om 13:45 uur, ruim 30.000 handtekeningen aan de Ministers van diverse politieke partijen. De handtekeningen pleiten voor een levenslang houdverbod, een verbod op het houden van dieren voor iedereen die een dier bewust verwaarloost of mishandeld heeft.

houdverbod
Foto: Wikimedia Commons

Via een online petitie, maar ook met infostands in vele steden in Nederland waar mensen de petitie konden ondertekenen, heeft de stichting ruim 30.000 handtekeningen verzameld. Deze handtekeningen worden donderdag overhandigd in de statenpassage in de centrale hal van de Tweede Kamer in Den Haag, vlak voordat het algemeen overleg evaluatie houdverbod zal plaatsvinden.

Niet alleen Stop Dierenleed Nederland pleit voor het houdverbod, ook de Partij voor de Dieren en De Dierenbescherming pleiten al jaren voor een houdverbod als zelfstandige straf in Nederland.

Woordvoerder Ron Visser van Stichting Stop Dierenleed Nederland: “Mensen die een (huis-) dier verwaarlozen of bewust pijn doen zouden nooit een tweede kans mogen krijgen, een houdverbod als straf kan helpen voorkomen dat deze personen weer een nieuw dier aanschaffen en hun praktijken herhalen. De straffen voor dierenmishandeling en de rechten op het houden van dieren moeten veranderd worden, zodat de kans op herhaling verlaagd wordt.”

De online petitie kan nog getekend worden tot woensdagavond, daarna zal deze gesloten worden. Stop Dierenleed Nederland verzoekt iedereen die de petitie nog niet getekend heeft, dit alsnog te doen.

Persbericht Stichting Stop Dierenleed Nederland