Een hondengeleider van de politie Amsterdam heeft afgelopen weekend een hond van de dood gered. Het dier had een stuk stok in zijn keel gekregen en stikte daarin. Dankzij de snelle actie van de man heeft het dier het overleefd.

Hondengeleider
Foto: Politie Amsterdam Facebook Page

Hondengeleider Paul rijd zijn ronde door Diemen, wanneer hij door de meldkamer naar een nabijgelegen park wordt gestuurd. Er was melding gemaakt van een hond die vreselijk in paniek leek te zijn en zichzelf tot bloedens aan toe op haar kop en in haar bek krabde.

Eenmaal aangekomen in het park, ziet hondengeleider Paul dat het dier in totale paniek bezig is om kennelijk iets uit haar bek te krijgen. Het is duidelijk dat de hond aan het stikken is en het niet lang meer zal volhouden. Van het baasje verneemt Paul dat de hond met een stok aan het spelen was. Paul probeert de hond te pakken om het stukje van de stok uit haar bek te halen, maar ze is te overstuur om te beseffen dat de vreemde man het beste met haar voor heeft. Ze probeert Paul hierbij zelfs hard te bijten.

Kwestie van leven of dood
De hondengeleider beseft dat dit hem niet in zijn eentje gaat lukken, en twijfelt geen moment. Er is geen tijd om op de dierenambulance te wachten, dus besluit Paul om de hond zelf naar de spoedkliniek te brengen. Met zwaailicht en sirene gaat hij op weg naar de kliniek en geeft al rijdend aan de meldkamer door dat dit een kwestie van leven of dood is. De dierenartsen moeten alvast klaar gaan staan, zodat ze meteen aan de slag kunnen. Direct bij aankomst wordt de hond overgedragen aan de dierenarts, die haar meteen onder narcose brengt en een afgebroken stuk stok uit de keel van de hond haalt.

Door de snelle actie van hondengeleider Paul heeft deze hond het op het nippertje gered. Inmiddels gaat het weer goed met haar en is ze weer thuis. De Politie Amsterdam waarschuwt voor dit soort ongelukken:

“Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: gooi nooit met stokken voor je hond. De ongelukken die hierdoor kunnen ontstaan zijn zeer pijnlijk en mogelijk levensbedreigend. Bij de dierenwinkel zijn zeer geschikte gooi-spulletjes te koop die voor een paar euro een heleboel narigheid kunnen voorkomen.”

Bron: Politie Amsterdam ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor