Nadat PETA eind september beelden publiceerde die zijn gemaakt in The Pet Blood Bank in Cherokee in de Amerikaanse staat Texas gaat de bloedbank over tot sluiting. Voor de 150 windhonden die er gevangen zaten om hun bloed te doneren zal via adoptieprogramma´s een nieuw baasje worden gezocht.

hondenbloedbank
Foto: PETA

De windhonden van The Pet Blood Bank werden eerder gebruikt voor hondenrennen. In hun vorige leven hebben zij op zijn zachtst gezegd al een vreselijk leven gehad. Vervolgens zijn zij terecht gekomen bij de bloedbank en ook daar is hun leven miserabel. Doodsbange honden werden door medewerkers van de bloedbank naar hokken gesleept. Waar vervolgens in drie uur tijd zo´n 20 procent van hun bloed werd afgetapt. De honden hadden geen eten of drinken tot hun beschikking en stonden regelmatig in de brandende zon. Sommige honden waren na de donatie zo zwak dat zij door de medewerkers terug naar hun kennels moesten worden gedragen. Maar aan dit verschrikkelijke tafereel komt nu een einde.

Het bloed van de honden kwam via de tussenhandel terecht bij dierenartsen. Met het bloed van de windhonden konden de dierenartsen zieke dieren bloedtransfusies geven. De meeste dierenartsen wisten waarschijnlijk niks af van de verschrikkelijke omstandigheden waaronder de windhonden hun bloed hebben gedoneerd. Niet alleen voor de windhonden waren deze transfusies slopend ook voor de ontvangende dieren waren zij niet zonder zorgen.

PETA viert de vrijlating van de lieve honden wiens leven begon met mishandeling als racehond en daarna werd voorgezet in een vieze bloedbank. PETA zet zich nu in om regelgeving aangenomen te krijgen waarin wordt geregeld dat al het donorbloed afkomstig is van echte donoren en niet van gevangen, zielige honden.”

De harde beelden kan je hier zien:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron: WorldAnimalNews en PETA ©AnimalsToday.nl Lianne Raat