Honden massaal gedumpt met kerst

Met Kerst in het vooruitzicht worden honden in het Verenigd Koninkrijk massaal gedumpt. Dierenorganisaties en asielen hebben in december hun handen vol om alle gedumpte dieren te redden.

massaal gedumpt

Foto: Pixabay

De RSPCA (Dierenbescherming) heeft alleen al in de afgelopen week 120 honden gered. En dat aantal blijft alleen maar stijgen. Vorig jaar werden er tijdens de feestdagen maar liefst 25.000 dieren, waarvan veel van hen zomaar werden achtergelaten, gered, zo verklaart politiechef Simon Osborne. Mensen dumpen hun oude huisdieren, om vervolgens met kerst een puppy te nemen.

Afgelopen woensdag werd de RSPCA gebeld over zes puppies die in de vrieskou, gewikkeld in kinderkleding, werden gevonden. Ze waren zomaar weggegooid. De puppy’s zijn afkomstig van een fokker, die maar puppy’s geboren laat worden om te voldoen aan de enorme vraag tijdens de kerstperiode. zo verklaart inspecteur Jaime Godfrey:

“Er zijn veel gewetenloze fokkers en dealers die vele puppy’s fokken en importeren om snel geld te verdienen tijdens de kerstgekte.”

“Past niet bij nieuwe keuken”
De Dublin SPCA is de afgelopen week ook gevraagd om 25 honden en 20 katten een nieuw thuis te vinden. Velen van hen zijn kerstcadeautjes van vorig jaar. Hoofd Educatie Gillian Bird:

“Het komt voor dat huisdiereigenaren hun huisdieren komen brengen, omdat ze te druk zijn, om ze vervolgens met kerst te vervangen voor een nieuw puppy. We hebben alle excuses wel gehoord. Mijn persoonlijke favoriet was van een familie die vond dat hun oude en ietswat stinkende hond niet in de nieuw gerenoveerde keuken paste, waar ze hun kerstdiner zouden bereiden en nuttigen met hun familie.”

Een hond is voor het leven
Tracie Gledhill, voorzitter van Hounds First stichting weigert honden te herplaatsen tussen 16 december en 6 januari, in een poging om mensen te ontmoedigen honden aan te schaffen voor kerst.

De Dogs Trust kwam 39 jaar geleden met een campagne met de volgende slogan:

“Een hond is voor het leven, niet alleen voor kerst.”

Deze week is de organisatie gevraagd voor 43 honden in één van hun asielen een nieuw thuis te zoeken. Woordvoerder Lucy Morgan verklaart dat de organisatie vorig jaar rond kerst maar liefst 19 telefoontjes per dag kreeg.

Animals Today ontraadt het mensen ook om een puppy cadeau te doen met kerst en heel goed na te denken, voordat ze een hond in huis halen.

Bron: BBC ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Zo sneu! Een hond is niet voor even maar voor een heel hondenleven (en daarna!) Hier in ieder geval al 52 redenen te noemen waarom een hond geen kerstcadeau is: https://123tinki.com/nl-nl/blog/kerstcadeau-hond-52-redenen/

  2. Wat is de mens toch een walgelijk schepsel, schaam mij diep om er bij te horen.
    Met kerst het gezwam weer moeten aanhoren over liefde en vrede en ondertussen je huisdier op straat gooien. Gezwam van ik hou veel dieren , maar ondertussen zich volproppen met zwaar mishandelde dieren lijken. Heb U naaste lief en vermoord hem zo snel mogelijk.