Danielle Eden, mede-oprichtster van honden- en paardenopvang Dog Tales in Canada, heeft al heel wat ellende gezien op het gebied van dierenasiels. Maar wat ze begin dit jaar in Israël zag, sloeg alles: het was een hondenhel op aarde…

Dog Tales asiel Israël
Screenshot video

Elk jaar bezoekt Danielle een aantal dierenasiels in de wereld. En meestal neemt ze wel een aantal dieren uit zo’n opvang mee naar haar eigen opvangcentrum in King, Ontario. Tientallen hondenasiels heeft ze inmiddels gezien, maar het asiel in Israël dat Danielle afgelopen januari bezocht, was:

“Het ergste dat ze ooit had gezien.”

Bittere ellende
De honden in de overvolle opvang in Israël waren er zonder uitzondering allemaal vreselijk aan toe. Sommige dieren verbleven er al jaren. Ze waren ondervoed, veel dieren waren ziek en er leefden 250 honden op een oppervlakte die geschikt was voor 70 dieren. De honden vochten om elk stukje brood dat in de kennel gegooid werd. Elke oude korst was reden voor een massale vechtpartij. Danielle kon niet beslissen welk dier ze moest redden uit deze bittere ellende. Ze kon simpelweg niet kiezen en besloot daarop zich over alle honden uit het asiel te ontfermen en ze te laten overbrengen naar de opvang in Canada.

Een nieuw leven
De stichting Dog Tales nam de verantwoordelijkheid voor alle 250 honden die in het Israëlische asiel woonden en direct werd begonnen met het transport van de dieren. In de afgelopen twee maanden zijn al 90 honden overgebracht naar Canada. Met de eerste 25 nieuw aangekomen honden gaat het goed, ze hoeven geen brood meer te eten en er wordt hard gewerkt om hun vertrouwen weer terug te brengen. De verwachting is dat voor alle dieren een goed tehuis zal worden gevonden. De achtergebleven 90 dieren wachten nog op de reis naar hun betere toekomst, maar inmiddels is er al wel een medisch team aangesteld bij het asiel in Israël en is er ter plaatse voor vakkundige verzorging gezorgd. Het streven is om alle resterende honden naar Canada over te brengen.

We would like to take a moment to fill everyone in on an enormous project that we have taken on here at Dog Tales. The…

Geplaatst door Dog Tales Rescue and Sanctuary op vrijdag 26 februari 2016

Bron: TheDodo.com ©PiepVandaag.nl Lydia Zittema