In Middelburg bij het Arnekanaal is een vuilniszak een dode hond met een ingeslagen schedel aangetroffen. De politie gaat er vanuit dat het dier gedumpt en is op zoek naar de eigenaar. De hond zat in een grote blauwe vuilniszak en om de kop van het dier zat een juten zak.

hond met ingeslagen schedel Middelburg
Foto: Stichting Dierenwelzijn Walcheren/Facebook

Op de Facebookpagina van Stichting Dierenwelzijn Walcheren zijn foto’s van de dode hond geplaatst in de hoop dat iemand hem herkend. De foto’s van de hond bij het bericht kunnen als schokkend ervaren worden.
.

https://www.facebook.com/dierenwelzijnwalcheren/posts/593639407915127

.
De hond werd maandag 20 april aangetroffen maar op verzoek van de politie heeft de stichting gewacht met het naar buiten brengen van informatie. Helaas is de eigenaar nog niet achterhaald en dus heeft de stichting toestemming gekregen de foto’s te delen in de hoop dat iemand het dier herkent.

hond met ingeslagen schedel Middelburg
Foto: Stichting Dierenwelzijn Walcheren/Facebook

Het gaat om een Amerikaanse staffordshireterriër, of in ieder geval een kruising met dit ras. Het dier was gechipt, met chipnummer 528210004897541, maar de chip was niet geregistreerd. Wel is bekend dat de chip na 21-6-2018 in Terneuzen moet zijn geplaatst. Helaas heeft navraag bij dierenartsen en asielen niets opgeleverd.

De hond werd gevonden in Middelburg bij industrieterrein Arnestein 2, op de oever van een zijtak van het kanaal door Walcheren aan de Uijterschootweg.
.

Wie weet meer over hond met ingeslagen schedel?

Stichting Dierenwelzijn Walcheren schrijft op Facebook:

“Het is uiteraard ontzettend belangrijk te weten te komen wie deze gruwelijke daad op zijn of haar geweten heeft! Zowel de politie als wij vragen jullie dringende hulp bij het ophelderen van deze zaak.”

Mensen die informatie hebben over deze hond worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief). Voor spoedmeldingen is de dierenpolitie bereikbaar via 144. Je kunt ook onze redactie mailen via redactie@animalstoday.nl. Wij garanderen je privacy.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl