Janet Wilhelm is verpleegster en wist direct dat ze er ernstig aan toe was toen ze ongelukkig ten val kwam in haar garage. Ze kon geen kant op. De dichtstbijzijnde telefoon was een meter of zes verwijderd van waar zij lag. Mabel, haar zwarte labrador was gelukkig wel in de buurt. 

Mabel - telefoon - gewond baasje
Mabel en haar bazinnetje | Screenshot video

Ze stak haar hand uit naar het dier en toen ze de halsband vastpakte, bewoog Mabel zich van haar af. Wilhelm dacht in eerste instantie dat Mabel juist bij haar weg probeerde te komen. Niks bleek minder waar en het duurde even voordat Wilhelm het door had, maar Mabel probeerde haar naar de telefoon te trekken.

Mabel bleef net zo lang trekken totdat ze haar baasje bij de telefoon had gekregen. Na anderhalf uur inspanning van de trouwe hond, kon Wilhelm eindelijk een ambulance bellen. Later bleek dat ze haar heup op vijf plaatsen had gebroken.

Een geëmotioneerde Wilhelm zei in een interview tegen WFAA NEWS:

“Ik was zo blij dat ze er was. Ik zei: ‘Brave meid, ik hou van je, ik hou van je’. Ik was gewoon zo blij.”

Wilhelm moet opnieuw leren lopen en revalideren en de doktoren zijn ervan overtuigd dat als Mabel er niet was geweest en Wilhelm langer op hulp had moeten wachten, haar herstel alleen maar gecompliceerder zou zijn geweest.

What this dog did after her owner feel will amaze you

Bron ©PiepVandaag.nl