Joost Geraets is onder andere mede-coördinator van de Zoogdierwerkgroep van IVN Roermond e.o.. Op persoonlijke titel stuurde hij een zeer betrokken brief naar AnimalsToday, over de dreigende kap van het Sterrebos, gelegen ten oosten van Holtum in de provincie Limburg. Al dagen wordt er door demonstranten vanuit de bomen geprotesteerd tegen de op handen zijnde kap van het bos, om plaats te maken voor uitbreiding van VDL Nedcar.

Het Sterrebos moet plaatsmaken voor uitbreiding van VDL Nedcar
Het Sterrebos moet plaatsmaken voor uitbreiding van VDL Nedcar | Foto: Joost Geraets

Robotisering, automatisering, meer dan honderd productielocaties, knappe koppen, veel middelen… Beste VDL’ers, jullie zijn vast slim genoeg om de uitbreiding van VDL Nedcar zo te realiseren, in te richten, dat het Sterrebos kan blijven!? Graag daag ik jullie uit om deze en toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen natuurinclusief te ontwerpen en (ver)bouwen. Kunnen jullie dat? Willen jullie dat?

Graag daag ik jullie uit. De maatschappij is in beweging, er is een stikstofcrisis, een klimaatcrisis en een biodiversiteitscrisis. Het aanpassen van jullie plannen bij VDL Nedcar getuigt van moed, inzicht en gevoel voor mensen, dieren, bomen en de tijd. Kondig vandaag nog aan dat jullie het anders gaan doen. Laat trots, macht, zorgen of andere belemmerende emoties alsjeblieft los en houd van de oude bomen, het bos, de dieren en de planten die daar samenleven en waarvoor het bos uit de wijde omgeving een veilig thuis is. Houd van het Sterrebos.

Ben maar niet bang voor de toekomst, voor kosten, voor banen… Het anders doen zal enorme positieve krachten vrijmaken, waardoor mogelijk zich juist de juiste opdrachtgever of partner zal melden… Heb vertrouwen in elkaar, in de eigen wijsheid en de wijsheid van het oude Sterrebos.

Lieve mensen, die bomen staan daar, die vlinders, vogels, vleermuizen, dassen en vele andere dieren en diertjes, plantjes en planten leven daar en kunnen nergens in de buurt zo’n fijne, veilige plek vinden waar ze thuis zijn. Laat ze alsjeblieft met rust. De verstoring is al veel te groot het afgelopen jaar…

Gaan jullie de uitdaging aan ? Laten jullie het Sterrebos staan?
Gaan jullie de uitdaging aan ? Voor werken aan een groenere baan?

Veel liefs, mede namens de dassen, dieren en diertjes, vogels, vlinders, oude bomen, jonge struiken, voorjaarsflora… Zij houden van jullie, houden jullie van hen?

Joost Geraets – op persoonlijke titel
.

©AnimalsToday.nl