De laatste maand van het jaar is weer aangebroken: een donkere, koude periode vol gezelligheid. Bij de feestdagen horen pakjes die je met zorg uitzoekt. De redactie van PiepVandaag.nl zet hierbij enkele cadeau-ideeën op een rij die niet alleen leuk zijn voor de ontvanger, maar waarmee je ook diervriendelijke organisaties ondersteunt.

cadeautjes
Vrolijke armbandjes te koop bij Stichting Paard in Nood

Armbandjes

Bij Stichting Paard in Nood kun je vrolijke, felgekleurde armbandjes bestellen met de tekst ‘It’s cool te be kind’. Deze kosten 4 euro. Stuur hiervoor een mailtje naar info@paardinnood.nl

Voor boekenwurmen

Koop je een cadeautje voor iemand die heel graag leest en dol op dieren is? De volgende boeken beloven een paar heerlijke avonden onderuitgezakt op de bank en geven stof tot nadenken.

cadeautjes

In verhalenbundel ‘Meliefje, Meliefje, wat wil je nog meer’, te koop via Stichting Melief, staan verhalen, columns en gedichten van diverse bekende Nederlanders (waaronder Karen Soeters, oprichter van PiepVandaag.nl) over dieren.

Antoinette van de Water zag in Thailand hoe olifanten worden misbruikt om te bedelen, toeristen te vervoeren of in de houtindustrie te werken. De dieren zijn er vaak slecht aan toe. 10 jaar geleden richtte ze daarom Bring the Elephant Home op, waarmee ze stap voor stap haar droom verwezenlijkt. In ‘Thaise olifanten van de straat‘ beschrijft ze haar tocht met twee vrijgekochte olifanten naar het Elephant Nature Park.

Norma Miedema woont met honderden dieren op een klein boerderijtje: voor vele hulpbehoevende dieren is zij een ware redder in nood. Bekijk de wereld door de ogen van Norma in het boek ‘Norma’s universum’.

Een ontroerend boek over voormalige legbatterijkippen: ‘Isabel en Annabel in de sneeuw‘. Zij werden vrijgekocht uit een legbatterij en leiden nu een heerlijk kippenleven.

cadeautje

Leef je nog?’ is een spannend boek voor kinderen ouder dan 10 jaar. Hoofdpersoon Jona ontdekt waar het bont van haar kraag vandaan komt.

‘Oceaan Poëtisch Verbeeld’ is het indrukwekkende resultaat van de samenwerking tussen dichter Hans Bouma en onderwaterfotograaf en oprichter van de Sea First Foundation, Dos Winkel.

Voor nieuwe inspiratie voor een vegetarisch kerstdiner heeft Wakker Dier fijne kookboeken, waarbij een keukenshort of ovenwanten ook goed van pas komen.

Kalenders

Eind december kijken we terug op het afgelopen jaar, en maken plannen voor het nieuwe. Een kalender komt daarbij goed van pas, om afspraken in 2015 op te vermelden of juist om verjaardagen van dierbaren en bekenden op te noteren. Kijk hiervoor eens op de websites van de volgende organisaties:

Stichting Dierenopvang Bosnië

Bring the Elephant Home 

Vrienden van de Olifant 

cadeautjes

Kleding

Met een comfortabel vest van Sea Shepherd of warme hoodie van Bont voor Dieren doe je dierenliefhebbers zeker een groot plezier.

cadeautjes

Voor kinderen

Tijdens de winterse strand- en boswandelingen vogels en andere wilde dieren spotten? Een verrekijker komt dan goed van pas. De Waddenvereniging heeft diverse soorten en maten te koop, waaronder een junior voor jonge natuurliefhebbers.

Een uilenbraakbal uitpluizen? Speurneuzen kunnen het Uilen & Muizen CSI pakket van De Zoogdiervereniging hier goed bij gebruiken.

Zo’n schattige stierenknuffel van Comité Anti Stierenvechten maakt elk kind blij.

cadeautjes

Leuk en educatief: kinderen leren huisdieren begrijpen met het Sophia Huisdierenkwartet. Honden, katten, cavia’s, paarden, vogels en konijnen komen aan bod.

Dit zijn slechts enkele ideeën om dierenvrienden een origineel cadeautje te geven en tegelijkertijd een bijdrage te geven aan goede doelen. Er zijn uiteraard veel meer organisaties die je op deze manier kunt ondersteunen.

©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven