Hans is 61 jaar, bestuurslid bij House of Animals, initiatiefnemer van de kringloopbedrijven Wawollie (waarvan de winst naar goede dierendoelen gaat), hij is veganist en bovenal dierenbeschermer. En nu gaat Hans Messie op 25 mei meedoen aan de Ironman 2019, mede om het werk van House of Animals te steunen.

>>> SPONSOR HANS NU! <<<

Sponsor jij ‘onze’ Hans bij zijn deelname aan Ironman Lanzarote voor House of Animals?

De Ironman is een triatlon waarbij deelnemers eerst 3,8 kilometer zwemmen, daarna 180 kilometer fietsen en als dat er op zit een marathon lopen, dus 42,2 kilometer te voet afleggen! En om het nog wat uitdagender te maken is deze Ironman op het prachtige heuvelachtige Canarische eiland Lanzarote.

‘Ik heb er vooral heel veel zin in’, zegt Hans met een grote glimlach. Hij is nu ruim een jaar aan trainen voor deze sportdag waarin niet alleen conditie, spierkracht en doorzettingsvermogen een uitdaging vormt, maar ook de voeding.

Documentaire

Met deze extreme prestatie wil Hans niet alleen laten zien dat je als veganist zo’n extreme sportprestatie kan neerzetten. Ook gaat hij geld inzamelen voor House of Animals en dan specifiek voor een documentaire over de komst van de wolf naar Nederland:

“Vroeger heb ik nog wel eens activistisch achter veewagens aangereden maar inmiddels denk ik dat zoals Karen Soeters het bij House of Animals aanpakt effectiever is. Zij is de ambassadeur van de dieren in Nederland en dat ondersteun ik heel graag.”

Hans loopt onder meer om geld op te halen voor een documentaire over de komst van de wolf naar Nederland |  Foto: publiek domein

Bekijk hieronder hoe Hans voor onze camera vertelt over zijn drijfveer die leidde tot deelname aan Ironman Lanzarote:

 

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Ironman Lanzarote wordt spannend

In 2009 heeft Hans in Zuid-Afrika de triatlon gelopen, maar Ironman wordt zwaarder verwacht hij:

“Op Lanzarote zijn de omstandigheden extremer, meer wind, hogere golven en grotere hoogteverschillen. Ik wil mezelf blijven uitdagen, daar word ik enthousiast van. Met het meedoen aan deze triatlon wil ik laten zien dat je als veganist prima een extreme sportprestatie kan leveren zonder gebruik te maken van dieren voor extra ‘paardenkracht’. Ik heb er een jaar lang serieus voor getraind en mijn voeding aangepast. Het is geen race die je zomaar kunt doen. Je moet continu gefocust zijn, een kleine stuurfout of verkeerde stap maakt dat je niet meer mee kan doen aan de race waar je zo lang voor hebt getraind. Dat maakt het spannend.”

 

De regel tijdens The Ironman is dat je het helemaal zelf moet doen, je mag geen hulp van anderen krijgen. Dus een kapotte band moet je zelf repareren:

“Voor een lekke band ben ik niet bang, ik heb een reserve bij me. Maar een kapotte schoen of zwembril die niet goed sluit, dat zijn de dingen waar ik wel zenuwachtig van word.”

Sponsor jij Hans?

Wil jij Hans en daarmee het belangrijke werk van House of Animals en Animals Today ondersteunen? Ga dan snel naar zijn sponsorpagina. Alvast hartelijk dank voor je bijdrage, ongeacht het bedrag.

LET OP: De sponsorpagina van hans doet het weer! Je kunt vanaf nu doneren! Je kunt Hans ook sponsoren door een bedrag over te maken op IBAN NL29TRIO0338457348 van House of Animals, onder vermelding van ‘Ironman’.

©AnimalsToday.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.