Deze Halloween werden de chimpansees bij Stichting AAP getrakteerd op voedselverrijking in de vorm van extra lekker gevulde pompoenen. De pompoenen zijn niet alleen smakelijk, maar ook heel gezond: de verzorgers van AAP verstoppen namelijk ook nog eens heerlijke stukjes banaan en pinda’s in de pompoenen. Het is daarom even puzzelen voor de dieren, maar ook dat spelelement is goed voor ze. De apen genoten dan ook zichtbaar van hun lekkere Halloween-treat!

halloween
Foto: Stichting AAP / Roland J. Reinders

Voor nieuwkomer Linda, die pas sinds september bij AAP is en vanwege haar quarantaineperiode nog geen kennis heeft kunnen maken met de andere chimpansees, was het nog wel even wennen. Hoewel ze zich goed aanpast aan haar nieuwe chimpansee-dieet, ging voedsel met een gezicht haar toch nog net een brug te ver. Haar interesse bleef beperkt tot een vluchtige snuffel, waarna ze haar aandacht weer snel op belangrijker zaken richtte.

Fiffy daarentegen, die inmiddels al zes jaar met een gezellige groep van vijf chimps samenwoont in Almere, wist gelijk hoe laat het was en was er als de kippen bij. Luidruchtig en zonder pardon confisqueerde ze de traktatie, waarna ze de pompoen zichtbaar genietend in het zonnetje oppeuzelde. Van vulling tot vruchtvlees – Fiffy lustte er wel pap van!

De jonge Macario zit sinds enkele maanden in de ‘bachelorgroep’ van het Chimpansee Complex. Macario heeft nog veel te leren in de omgang met soortgenoten en trekt zich nog maar weinig aan van chimpansee-etiquette. Gelukkig zijn de andere mannetjes uit zijn groep verrassend coulant als het om zijn gebrek aan tafelmanieren gaat, want niemand protesteerde toen hij zich als eerste over de pompoen ontfermde. Zorgvuldig haalde hij er al het lekkers uit, waarna hij de pompoen zelf aan zijn medebewoners liet. Dat dan weer wel.

Persbericht Stichting AAP


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.