PETA heeft vitamineproducent Riken Vitamin zover gekregen dat zij stopt met de dierproeven die zij uitvoert op muizen, die alle muizen uiteindelijk met de dood moeten bekopen.

vitamineproducent
Foto: Animal Rights

Nadat PETA er achter kwam dat Riken Vitamin gruwelijke dierproeven uitvoerde op muizen, die vanuit wetenschappelijk oogpunt ook nog eens waardeloos zijn, om dubieuze gezondheidsclaims te kunnen doen voor hun producten heeft zij contact opgenomen met de vitamineproducent. Bij een experiment werden de muizen gevoerd met zeewier en saffraan om vervolgens met chemicaliën te worden geïnjecteerd. Bij een andere groep muizen werd de bloedtoevoer naar hun netvliezen afgesneden en werden ze in volledige duisternis gehouden. Nog weer een andere groep werd besmet met vogelgriep om vervolgens met dwang antivirale geneesmiddelen toegediend te krijgen. Na het voltooien van de dierproeven werd een eind gemaakt aan het leven van de muizen.

Voor de dierproeven die door Riken Vitamin werden uitgevoerd bestaat geen wettelijke verplichting. Ook bevatte sommige ingrediënten geen giftige stoffen en zijn de resultaten van de experimenten irrelevant voor de gezondheid van mensen.

Vlak nadat PETA contact heeft gezocht met Riken Vitamin heeft het bedrijf verklaard dat het niet langer dierproeven zal uitvoeren en deze ook niet meer zal financieren. PETA juicht het toe dat vitamineproducent Riken Vitamin overstapt op moderne methoden voor het doen van onderzoek die in tegenstelling tot de dierproeven ook nog eens relevant zijn voor de menselijke gezondheid.

Bron: PETA ©AnimalsToday.nl Lianne Raat