In Pakistan is het thuis houden van leeuwen of tijgers een groeiende trend, waarbij alle internationale afspraken, regels en veiligheidsvoorschriften worden omzeild. Grote katachtigen worden in het land gezien als statussymbool, vroeger voor politici, tegenwoordig ook voor gewone burgers. Vooral bedreigde soorten als witte leeuwen en tijgers zijn in trek.

grote katachtigen populair als huisdier in Pakistan
Witte leeuw in gevangenschap op het dak | Foto: screenshot video France 24/YouTube

Politiek en leeuwen gaan vaak hand in hand in Pakistan. Politici kopen grote katten om hun macht te symboliseren, hetgeen als ouderwets machtsvertoon omschreven kan worden. Maar nu grijpen zelfs gewone burgers de rage aan om grote katachtigen als huisdier te houden, waarbij ze de dieren in krappe kooien stoppen, bijvoorbeeld op het dak.

grote katachtigen populair als huisdier in Pakistan
Foto: screenshot video France 24/YouTube

Er is vooral vraag naar exclusieve soorten, zoals witte leeuwen en witte tijgers, die al buitengewoon zeldzaam zijn en door dit primitieve machtsvertoon een nieuwe bedreiging kennen.

grote katachtigen populair als huisdier in Pakistan
Witte tijger als huisdier in Pakistan | Foto: screenshot video France 24/YouTube

De dieren worden gehouden in krappe behuizingen en moeten hun tijd slijten met verveling. Het is daadwerkelijk de vraag wat een man een man maakt als hij een grote kat in een kooitje kan stoppen en daar trots op is.

grote katachtigen populair als huisdier in Pakistan
Hij wilde absoluut een witte leeuw | Foto: screenshot video France 24/YouTube

Onderstaande reportage van France 2 is tevens uitgezonden door France 24:
.

.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel