Over de effecten van klimaatverandering is al veel geschreven en wat in ieder geval vaststaat is dat er nog lang niet genoeg wordt ondernomen om er iets aan te doen.

World Under Water - Google Street View

Ter promotie van World Environment Day, 5 juni aanstaande, heeft CarbonStory, een platform voor groene crowdfundingprojecten, samen met de bedrijven BDDO en Proximity Singapore een interactieve website gelanceerd met de titel World Under Water.

De site maakt gebruik van Google Maps en is exclusief te gebruiken met Chrome. Het laat je een willekeurige ‘street view’ locatie kiezen en geeft dan een voorstelling van hoe het er daar uit zal zien als de zeespiegel onder invloed van klimaatverandering stijgt naar de hoogte zoals nu verwacht.

De gekozen locatie kan gedeeld worden naar Facebook en Twitter en ondertussen worden er allerlei feiten met betrekking tot klimaatverandering gepresenteerd. De site gebruikt voor elke locatie hetzelfde effect, maar het gaat om het idee. Ook zijn er verschillende internationale ‘landmarks’ onder water gezet, zoals hieronder, l’Arc de Triomphe in Parijs.

Via de take-action-button kan dan nog berekend worden hoe het zit met emissies en is allerlei informatie voor handen over hoe we zelf een steentje kunnen bijdragen.

Parijs - Google Street View
Parijs onder water

Nieuwsgierig geworden? Breng een bezoekje aan World Under Water.

Bron ©PiepVandaag.nl