Nadat Duke, een mannelijke dwergrund, werd aangevallen door een groep veel grotere koeien zag het er niet goed uit voor hem. Door de aanval was hij lelijk gewond geraakt aan zijn bekken en had hij neurologische schade opgelopen, waardoor hij niet meer kon staan. Zijn eigenaren wilden het gewonde stiertje laten inslapen. Dat liet redder in nood Sharon Lawlor echter niet gebeuren…

Duke
Videostill

Het opmerkelijke verhaal van Duke en Sharon begint ongeveer vier maanden geleden toen hij arriveerde in haar opvang. Kort na aankomst was Duke er slecht aan toe, maar hij genoot al snel zichtbaar van alle liefde, aandacht en zorg die hij in overvloed kreeg.

Liefde op eerste gezicht
Volgens Sharon was er voor haar geen twijfel over mogelijk dat de gewonde Duke een eerlijke kans verdiende om op een dierwaardige manier verder te leven. Het was volgens haar liefde namelijk op het eerste gezicht:

“Vanaf het eerste moment dat ik hem zag, was ik meteen verliefd. Helaas zou hij worden ingeslapen als wij hem niet konden meenemen naar de opvang. Hij was ziek en kon niet staan. Hij had erg veel zorg en liefde nodig. Hij heeft accupunctuurbehandelingen gehad, is behandeld door diverse chiropractors, alles wat maar mogelijk was hebben we geprobeerd. We waren ongeveer 5 á 6 uur per dag intensief met hem bezig, alleen maar om hem er weer aan te laten wennen om te staan.”

Niet alleen tussen Duke en Sharon was het overigens liefde op het eerste gezicht. Sinds de dag dat Duke in de opvang arriveerde heeft hij namelijk een innige vriendschap met een lammetje genaamd Kevin. De twee zijn volgens Sharon onafscheidelijk. Kevin heeft zelfs geleerd hoe hij de schuif op de staldeur van Duke kan openen, zodat niets hem meer bij zijn vriend kan weghouden. Op deze aandoenlijke videobeelden is te zien dat Kevin dicht tegen zijn veel grotere vriend aankruipt en hem zelfs uitgebreid wast.

Zijwieltjes
Sharon en haar partner Warren Evans hebben inmiddels meer dan 10.000 Engelse pond uitgegeven aan behandelingen voor Duke. Naar eigen zeggen was iedere cent het dubbel en dwars waard:

“Ik ben er ten volste van overtuigd dat ik het goede heb gedaan. Ik hoef maar naar hem te kijken om te weten dat ik het goede heb gedaan. Hij heeft nu weer kwaliteit van leven. Hij is één van de meest toegenegen en knuffelige dieren die ik ooit ben tegengekomen. We zijn ontzettend aan hem gehecht geraakt, hij is een lid van onze familie.”

Dankzij de liefdevolle verzorging door Sharon en Warren, en een speciaal ontworpen paar zijwieltjes, heeft Duke onlangs weer een paar voorzichtige stappen gezet. En volgens Warren worden dat er steeds meer:

“Het is hetzelfde principe als bij een kind dat leert lopen. Het belangrijkste is dat hij stabiel staat en het vertrouwen krijgt dat hij nodig heeft om weer zelfstandig te kunnen lopen. Het zal even duren, maar hij is onlangs al een keer helemaal zelfstandig gaan staan. We zijn erg trots op hem.”

Bekijk hieronder de bijzondere beelden van Duke, die met behulp van zijn zijwieltjes weer voorzichtige stapjes zet. Stapjes richting zijn welverdiende rooskleurige en liefdevolle toekomst.

Bekijk hier een videoreportage van het moedige stiertje Duke.

Bron: Daily Mail ©PiepVandaag.nl Anya van Eijck


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.