Toen officieren van de San Francisco Police Department (SFPD) rond een uur ’s nachts op het strand van Californië kwamen, kregen zij een wel heel bijzonder bezoek. Vanachter een trap kwam een zeeleeuwenpup naar hen toegesneld. Het dier kon duidelijk wat hulp gebruiken.

zeeleeuwenpup
Foto: screenshot video San Francisco Police Department/Facebook

De pup had vermoedelijk de hele nacht alleen op het strand gezworven en uiteindelijk in een poging warm te blijven zich verscholen onder een trappenhuis. In de hoop wat warmte van de agenten te krijgen, kroop het de jonge zeeleeuw uit zijn schuilplaats. Terwijl de agenten hulp hadden ingeschakeld van The Marine Mammal Center of California, bleven zij het diertje gezelschap houden.

De zeeleeuwenpup maakte hier goed gebruik van door eens lekker tegen de voeten van de politieagent aan te gaan liggen. De politieagenten bleven tot de volgende ochtend bij de pup, tot deze werd opgehaald door het maritieme zoogdierencentrum. Dit deden zij ook om te voorkomen dat het zeeleeuwtje tussen het verkeer terecht zou komen. Het dier wordt nu verzorgd door The Marine Mammal Center en kan hopelijk in de toekomst weer de natuur in.

Knuffelkonten
Het is niet de eerste keer dat een zeeleeuwenpup gezelschap zoekt bij politieagenten. Vorig jaar kreeg een jonkie nog een lift in een politieauto, nadat deze pup de agenten had verrast met wat kopjes tegen hun benen. Een andere zeeleeuwtje zocht gezelschap bij een kajakken en voer zelfs een stukje met hem mee. Op internet zijn verder vele filmpjes te vinden van zeeleeuwen en zeehonden die in een natuurlijke omgeving knuffels uitdelen aan mensen. Klik hier om deze te bekijken.

Bekijk hieronder hoe de kleine zeeleeuw het contact zocht met de politieagenten:

Bronnen: the dodo, metronieuws, 4nieuws ©PiepVandaag.nl Janna van Strien