De 77-jarige vrouw Pat Lowe uit Lydney, Gloucestershire in Engeland, krijgt dagelijks bezoek van een roodborstje. Het vogeltje komt ongeveer 15 keer per dag langs bij zijn Engelse vriendin en tikt het tegen raam om binnen te komen.

roodborstje
Still YouTube

Pat ontmoette het roodborstje, die de naam Bob heeft gekregen, in haar tuin toen ze onkruid aan het weghalen was. Het roodborstje zocht naar wormen en dat was het begin van hun bijzondere vriendschap. Toen de vrouw niet meer in tuin was besloot het vogeltje om binnen te komen, het raam stond open en zo kwam hij op eigen uitnodiging naar binnen. Nu een aantal maanden verder voert ze het roodborstje dagelijks en zo’n 15 keer per dag komt hij even binnen om wormen, broodkruimels en pap te eten. De vrouw vertelt dat het vogeltje voor veel vreugde zorgt in een moeilijke tijd, een bijzondere vriendschap dus.

Bekijk hieronder een reportage van Bob en Pat:

Bron: Daily Mail ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.