Een paar weken geleden vroegen we jullie om een naam te bedenken voor een klein ezeltje op Bonaire, dat wordt opgevangen door Marina en haar team van Donkey Sanctionary Bonaire. Het ezeltje is Elisabeth genoemd, om een heel bijzondere reden.

ezeltje Elisabeth
We noemen haar Elisabeth | Foto: Donkey Sanctuary Bonaire

Nog even kort haar verhaal. Een jong ezeltje werd aangereden door een auto. Helaas bleek haar been op twee plaatsen gebroken en ook nog eens een hele nare breuk. Ze zit nu inmiddels 5 weken in het gips, maar daarna kan ze samen met haar moeder blijven wonen in ezelopvang Donkey Sanctuary Bonaire.

ezeltje Elisabeth
Op twee plekken gebroken | Foto: Donkey Sanctuary Bonaire

Marina heeft ons gevraagd namen te verzinnen voor deze twee ezeltjes, als dank omdat we een inzamelingsactie hebben gehouden voor de ezels van de opvang, vanwege de dreigende hongersnood bij gebrek aan inkomsten uit toerisme door de coronacrisis.
.

Karen’s blog: 25.000 kilo hooi voor de ezels op Bonaire!

.
De moederezel heet Esther, naar onze collega Esther Kef die heel hard heeft gewerkt om het geld voor hooi in te zamelen. Voor de naam van het kleine ezeltje riepen we jullie hulp in en dat leverde veel reacties op . We willen iedereen heel graag bedanken voor alle suggesties die we hebben ontvangen en de mooie verhalen die erbij hoorden.

ezeltje Elisabeth
Foto: Donkey Sanctuary Bonaire

Elisabeth

De mail van Kersten en Ingo uit Duitsland raakte ons. Zij vertelden dat de dag waarop wij mensen uitnodigden een naam te bedenken hun ongeboren kindje stierf. De baby zou de naam Elisabeth hebben gekregen en Kersten en Ingo vroegen ons of het ezeltje deze naam zou mogen krijgen, zodat de liefdevolle herinnering aan hun ongeboren kind toch voortleefde:

“In herinnering aan Elisabeth, de baby die nooit het licht mocht zien.”

Kersten en haar man hebben besloten Elisabeth te adopteren en hadden ook al adoptie-ezel Nic. Zodra de donkere coronatijden voorbij zijn, zijn ze vastbesloten hun ezeltjes op te zoeken op Bonaire.

ezeltje Elisabeth
Elisabeth | Foto: Donkey Sanctuary Bonaire

Wij vinden dit een emotioneel, lief en tegelijkertijd heel mooi verhaal om het weekend mee in te gaan en we hopen dat jullie hetzelfde voelen.
.

©AnimalsToday.nl