Twee verstrikte Schotse herten zijn dankzij hulp met succes bevrijd nadat hun beider geweien vast kwamen te zitten in gedumpt schrikdraad.

verstrikte herten
Hun geweien zaten verstrikt in schrikdraad | Foto: screenshot ScottishSPCA/YouTube

Een toevallige voorbijganger zag de twee verstrikte herten en belde direct de Schotse SPCA. De herten zaten zo vast dat op eigen kracht ontsnappen niet meer mogelijk was. De SPCA geeft aan dat de herten heel veel geluk hebben gehad dat ze door de passant gezien werden. De SPCA roept dan ook iedereen op om al je rommel en afval op de juiste wijze weg te gooien en niet in de natuur te dumpen!

Schrikdraad

Redder in nood Sheena MacTaggert legt uit:

“Bij nadere inspectie, door de voorbijganger, bleek dat niet alleen de geweien in elkaar zaten, maar dat dit veroorzaakt werd door schrikdraad. Met hulp van één van onze inspecteurs werden de dieren bevrijd en konden ze weer terug de natuur in. Helaas weten we niet hoe lang ze al in deze benarde positie zaten, maar we weten wel dat ze hier zelf niet meer uitgekomen waren.”

Bekijk hieronder wat onze rommel voor leed kan aanrichten bij dieren:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Niet de eerste keer

Het is jammer genoeg niet de eerste keer dat er een noodmelding over een hert en gedumpt afval binnenkomt. Daarom is het enorm van belang dat mensen beseffen dat je afval (en zeker draad, netten of touw) niet in de natuur weggooit. Als iedereen afval op de juiste wijze weggooit, kunnen deze situaties niet voorkomen.

Dieren in het wild hebben echter niet altijd zo veel geluk als deze herten. Zwerfafval kan helaas fataal zijn voor dieren en dat beseffen heel veel mensen jammer genoeg niet.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Astrid Hazekamp