De orkanen die de afgelopen weken woedden in het zuiden van de Verenigde Staten en het Caribisch gebied hebben niet alleen maar voor verwoesting gezorgd. Orkaan Irma zorgde ervoor dat de vermiste hond Wizzer en zijn baasje na vijf jaar eindelijk werden herenigd.

vermiste hond
De vermiste hond Wizzer is weer thuis! | Foto: screenshot video NBC2 News/YouTube

Labrador Wizzer verdween spoorloos in 2012 op het strand van Fort Meyers Beach in de Amerikaanse staat Florida. Zijn baasje, Pete Mayher, hoopte dat zijn trouwe viervoeter weer terug naar huis zou komen, maar verloor hoop toen de maanden voorbij gingen, zonder spoor van zijn geliefde hond.

Zegen
Toen, vijf jaar later, was daar orkaan Irma. Duizenden mensen en dieren raakten hun huis kwijt. In de VS verloren twaalf mensen het leven door de gevolgen van de orkaan. Maar voor Pete Mayher was het verwoestende natuurgeweld een zegen: het bracht zijn geliefde Wizzer terug.

Nadat de orkaan over Florida was geraasd vond een voorbijganger een uitgeputte hond in een plas op het strand. Hij bracht de hond naar een dierenarts, die zijn microchip controleerde. Mayher werd gebeld en wist niet wat hij hoorde: zijn Wizzer was teruggevonden.

Uitgeput
Een hevig geëmotioneerde Mayher ging direct naar de dierenkliniek om Wizzer op te halen. De ooit zo gezonde labrador was een schaduw van zichzelf geworden: hij was enorm afgevallen en uitgeput geraakt. Volgens de dierenarts heeft Wizzer al die jaren niet gezworven op straat, maar heeft hij bij iemand gewoond die hem niet goed verzorgde.

Nadat Wizzer weer mee naar huis was genomen, is hij enorm opgeknapt. Hij eet goed, hij is weer op gewicht en gedraagt zich weer als zijn oude zelf. Mayher:

“Ik weet dat veel mensen er slecht aan toe zijn zonder elektriciteit of een dak boven hun hoofd, maar voor mij was dit de beste orkaan ooit.”

Bekijk hieronder een reportage van NBC2 News over Wizzer en de hereniging met zijn baasje:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron: Good News Network ©AnimalsToday.nl  Monique van Dijk Armor