Een huis met vijf honden is een vol huis, dus wat maakt één extra dan nog uit? In dit geval praten we echter niet over een extra hond, maar over een groot, geadopteerd hangbuikzwijn genaamd Chowder. Een zwijntje dat zichzelf, na te zijn opgevoed door vijf honden, ook als hond ziet.

hondenfamilie
Chowder en zijn hondenfamilie | Foto: @piggypoo_and_crew

Chowders familie is een mix van verschillende grootte en rassen die allemaal gewend zijn om verschillen te accepteren en te waarderen. De honden variëren van een kleine keeshondmix tot een grote Duitse herder. Ze vinden het heerlijk om met elkaar te relaxen in de gezellige woonkamer van hun baasje Shelby of buiten op de patio in de zonnige achtertuin. Chowder vindt het trouwens ook heerlijk om daar te rollen in de modder. Hij is overduidelijk de leider van de groep, maar hij heeft echt niet altijd tijd voor groepsfoto’s hoor; er valt een hoop te snuffelen. Hun favoriete plek is toch wel de keuken, waar ze wat lekkers krijgen uiteraard. De honden hebben Chowder geaccepteerd als een van hen. Ze zien hem niet als een varken, maar als hun broer.

hondenfamilie
Foto: @piggypoo_and_crew
hondenfamilie
Foto: @piggypoo_and_crew

Chowder is natuurlijk niet altijd zo groot geweest. Ook hij was ooit een biggetje. Zijn ‘moeder’ Shelby wijst erop dat veel mensen een mini-varkentje in huis nemen omdat ze er zo schattig uitzien, maar lang niet iedereen kan omgaan met de realiteit: ze groeien, hard. En dan worden ze vaak weer ‘weggedaan’. Shelby heeft beloofd om altijd voor Chowder te zorgen, ongeacht zijn grootte. En daar geniet ze met volle teugen van.

hondenfamilie
Foto: @piggypoo_and_crew
hondenfamilie
Foto: @piggypoo_and_crew

Kijk voor meer geweldige foto’s op het Instagram-account van Shelby.

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.