De 19-jarige Mitchell Thomas uit Amerika heeft een jonge zeekoe gered van de dood. Hij vond het dier alleen in het water met een eindje verderop een dode volwassen zeekoe, waarschijnlijk de moeder van het jong. Het jong was nog te klein om het alleen te redden. Door zijn hulp is de jonge zeekoe nu naar Mitchell vernoemd.

zeekoe
Een zeekoe | Foto credit: sunumet via Compfight cc

Dat de zeekoe alle hulp nodig heeft is een feit, de diersoort wordt namelijk met uitsterven bedreigd. Gelukkig zijn er organisaties die zich inzetten voor de diersoort zoals Wildtracks, een organisatie die huist in Belize. Mitchell is een vrijwilliger voor deze organisatie en zet zich daarmee in voor het bestaan van de diersoort. Op de fotowebsite Imgur plaatste de student foto’s van zijn reddingsactie en vertelde daarbij hoe hij het jong zonder moeder vond. Het diertje probeerde met moeite aan de oppervlakte te drijven om in leven te blijven. Een eind verderop werd een dode volwassen zeekoe gevonden, waarschijnlijk de moeder.

Op de foto’s is te zien hoe de zeekoe onderweg naar het opvangcentrum nat wordt gehouden met flesjes water en daarbij is gewikkeld in een nat shirt. Omdat het arme dier geen kracht meer had om zelf te zwemmen of drijven, heeft Mitchell in het bad bij de opvang geholpen door bij de zeekoe in het water te zitten en het aan de oppervlakte te houden. Om de beurt zaten vrijwilligers dag en nacht in het water met de jonge lamantijn. Thomas vertelt dat hij nergens anders had willen zijn dan daar. Na een tijdje ging het dier zelf uit de fles drinken en begon aan te sterken. Volgens Mitchell duurt het niet lang meer voordat het op eigen kracht weer terug het wild in kan.

Wat een held! Bekijk de hulpverleningsactie van Mitchell in zijn fotoreportage op Imgur.

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk