Een kat heeft negen levens, dat weten we allemaal. Maar dit keer heeft een kat ervoor gezorgd dat een mensenbaby ook een extra leven krijgt. Een 2 tot 3 maanden oud jongetje ontsnapte in Rusland aan bevriezing door het moederinstinct van een straatkat.

Masha
Masha en de vrouw die de baby vond | Foto: screenshot video

De zuigeling was alleen in een kartonnen doos achtergelaten in de portiek van een appartementencomplex in het Russische Obninsk, waar het kwik dagelijks tot ver onder nul duikt. De artsen hebben na de redding laten weten dat de baby wel een paar uur in de vrieskou moet hebben gestaan. De strenge vorst had de baby fataal kunnen worden, maar Masha de plaatselijke straatkat keek de kat niet de kat uit de boom en klom gezellig bij de baby in de doos en vormde daarmee een levend, harig dekentje.

Miauw!
Een bewoner van het complex liet weten aan de plaatselijke televisiezender op een goed moment gemiauw van een kat te horen, alsof het dier in nood was. Toen ze op onderzoek uitging ontdekte ze het duo, waarna ze direct de politie waarschuwde.

Moedergevoelens
Het gebeurt wel vaker dat dieren een andere diersoort adopteren als hun eigen kind, maar het komt niet vaak voor dat een dier een mensenbaby als zodanig accepteert. En de moedergevoelens van de kat bleken geen kattenpis, want zelfs toen de baby in handen was van zorgverleners was Masha nog niet gerustgesteld. Ze liet zich niets wijsmaken en zette de achtervolging in richting het ziekenhuis.

De artsen hebben laten weten dat het baby’tje perfect gezond en fit is, ondanks zijn zware beproeving. Hij zal in het ziekenhuis alle zorg krijgen tot de politie zijn ouders opgespoord heeft. Of de kat al op ziekenbezoek is geweest is niet bekend.

Op YouTube verschenen diverse filmpjes met het verhaal over Masha. Dit is er één van:

Bron © PiepVandaag.nl Kee Huidekoper


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.