Een opgevangen puppy in Cleveland, Ohio (Verenigde Staten), kreeg een wel heel bijzondere surrogaatmama. Poes Lurlene had een nestje met vier kittens en accepteerde de pasgeboren pitbullpuppy als een van haar eigen jongen. Moedergevoelens zijn blijkbaar zo sterk dat ze zich niet beperken tot de eigen diersoort.

pasgeboren
Foto: Animal Protective League Cleveland

Noland was nog maar een dag oud toen een inspecteur hem vond, na een melding over dierenverwaarlozing. De puppy lag helemaal alleen in een garage en was overdekt met vliegen. Het diertje werd opgevangen door Cleveland Animal Protective League (APL) en het leek de medewerkers dat hij de beste kans op overleven had bij het nestje van poes Lurlene, een voormalige straatkat.

Zowel Lurlene als haar kittens namen Noland direct op in de familie, alsof hij een van hen was. Later die dag werd Molly, de moeder van Noland aangetroffen: de broodmagere en bange hond was vastgebonden achter het huis. Gelukkig werd de eigenaar veroordeeld voor verwaarlozing van zijn dieren en werd ook Molly later opgevangen door APL. Omdat Noland en de katten zo op elkaar gesteld waren, nam een pleeggezin ze samen op, tot ze oud genoeg waren voor adoptie. Na de opvang van Molly mochten ze geregeld samen spelen, terwijl hij nog liefdevol werd verzorgd door Lurlene.

‘Noland ging zo goed op in de kattenfamilie, dat hij zelfs een paar keer de kattenbak gebruikte’, aldus Judy Hunter van APL.

Later werd hij overgeplaatst naar een ander pleegadres met puppy’s, zodat hij leerde hoe een hond zich moet gedragen.

Bronnen: One Green Planet en Huffington Post ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde