Een stier in de New Yorkse wijk Brooklyn heeft ontzettende mazzel! Het dier ontsnapte uit een slachthuis en werd uiteindelijk gered door Skylands Animal Sanctuary in New Jersey. Hier mag hij de rest van zijn leven in vrede doorbrengen.

geredde stier
De geredde stier heet voortaan Shankar en heeft een heerlijk thuis gevonden | Foto: schermafdruk video Skyland Animal Sanctuary and Rescue

New Yorkers keken raar op toen ze vorige week een stier door Prospect Park in Brooklyn zagen lopen. Hij was eerder die dag ontsnapt uit een slachthuis, waarna hij het op een lopen had gezet, de vrijheid tegemoet.

Nadat de politie werd ingelicht, werd overlegd hoe het dier het beste kon worden gevangen. Een politiehelikopter werd ingezet, om het dier te lokaliseren. Het duurde uren voordat de stier kon worden gevangen. Getuigen vertelden dat het dier er doodsbang uit zag. Uiteindelijk werd de stier verdoofd door de politie, waarna hij met een lasso werd gevangen en afgevoerd in een paardentrailer.

Skylands Animal Sanctuary
De stier werd naar een dierenopvang gebracht, waarna de autoriteiten konden achterhalen waar hij vandaan kwam. In de tussentijd kreeg oprichter Mike Stura van Skylands Animal Sanctuary in New Jersey weet van het incident en hij belde direct met de politie om aan te bieden de stier op te komen halen en hem naar hun opvang te brengen.
De stier kan nu de rest van zijn leven in relatieve vrijheid doorbrengen en hoeft hij niet meer te vrezen voor zijn leven.

Jon Stewart
Vorig jaar ontsnapte er ook al een stier uit een slachthuis in New York, waarna het dier op de campus van Community College van New York werd gevonden. Voormalig presentator van The Daily Show, Jon Stewart, redde de stier en zorgde ervoor dat hij naar een dierenopvang in Watkins Glen, New York kon worden overgebracht, waar hij de rest van zijn leven mag blijven.

Bron: World Animal News ©Animals Today Monique van Dijk Armor