Het zal je maar gebeuren: liefde op het eerste gezicht! Dat was zeker het geval voor hond Rubio. Stewardess dus Olivia Sievers reist voor haar werk vaak van haar thuisland Duitsland naar het Zuid-Amerikaanse Argentinië. Dat is waar Rubio en Olivia elkaar voor het eerst zagen: Buenos Aires.

stewardess
Rubio voor het hotel | Foto: Mascotas Puerto Madero Adopciones Responsables/Facebook

Toen Olivia in de buurt van haar hotel in Buenos Aires rondliep ontmoette ze straathond Rubio. Ze gaf hem wat lekkers en speelde wat met hem. En na afloop week hij niet meer van haar zijde. Sievers:

“Ik probeerde mijn route te veranderen, want ik wilde niet dat hij me zou volgen naar mijn hotel.”

Maar de hond bleek enorm vasthoudend:

“Het was niet mogelijk. Hij kwam altijd weer bij me terug. Ik probeerde het een uur en hij bleef me in de gaten houden en me volgen. Hij was heel erg blij dat iemand hem aandacht gaf.”

Liefde
Voor de hond was het echt liefde op het eerste gezicht. Rubio nestelde zich bij de ingang van Sievers’ hotel. De stewardess had medelijden met de hond, gaf hem een vliegtuigdeken en noemde hem Rubio.

Rubio had zijn zielsverwant gevonden. Ook al wist zij het nog niet. Toen Sievers weer terugging naar Duitsland zwierf Rubio weer door de straten van Buenos Aires. Hij vergat haar echter niet.

Soulmate
In de maanden die volgden was Rubio steeds weer voor Sievers’ hotel te vinden als ze voor haar werk naar Buenos Aires ging. Sievers wilde niet dat hij opnieuw ging zwerven. Ze zorgde ervoor dat hij door iemand geadopteerd kon worden via een dierenreddingsorganisatie, maar Rubio ontsnapte en rende weg. Hij wilde maar bij één iemand zijn: Olivia Sievers!

De stewardess wist dat er maar één ding op zat: Rubio moest met haar mee naar huis om bij haar te komen wonen. Nadat de hond enige tijd in quarantaine moest, is Rubio dan eindelijk bij zijn soulmate in Duitsland. Hier mag hij de rest van zijn dagen slijten bij zijn nieuwe familie.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.