In navolging van een project voor asielhonden in Singapore heeft de meubelgigant IKEA in het Italiaanse Catania de winkelhuiskamers geopend voor zwerfhonden, zodat ze het in de winter niet koud hebben. Wie door de winkel loopt ziet her en der honden tevreden liggen slapen, en dat maakt de huiskamers alleen maar completer. Sommige honden vonden zelfs al een nieuwe baas.

IKEA
Siciliaanse IKEA opent deuren voor zwerfhonden | Foto: publiek domein

In Singapore vond in 2014 een soortgelijk project plaats, maar daar waren het afbeeldingen van asielhonden op karton die de huiskamers sierden. Maar in de op één na grootste stad van Sicilië besloot het management van de meubelgigant dat de honden gewoon naar binnen mochten.  Misschien wel omdat ze op voorhand aanvoelden hoe dit wereldwijd opgepikt zou worden, dankzij sociale media als Instagram:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#Ikea #dog #love #halloween ❤️

Een bericht gedeeld door Giorgio E Monica Scalone (@gscalone82) op

Her en der in de winkel liggen honden heerlijk te slapen en dat ziet er heel normaal en gezellig uit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Adoro gli svedesi per questo: con Ikea anche i randagi hanno una casa 🏠❤️ 🐶

Een bericht gedeeld door Vale.Ant (@valeria_antipatico) op

Het aanbod van kleedjes is precies goed, zodat ook de grootste hond een plekje vindt om lekker te liggen:

De beelden zeggen feitelijk alles en daarom laten we die het woord maar voeren. We hopen dat andere winkelketens deze vorm van dierenliefde overnemen en zwerfdieren een warm kleedje gunnen om op te slapen. Sommige honden in de IKEA van Catania vonden dankzij deze onbaatzuchtige actie al een nieuw baasje, en dat gunnen we deze slapende hond ook:

 

  • Lees ook:

Ikea start uniek project voor asielhonden

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel