Tijdens Wereld Schildpad Dag, gisteren 23 mei, heeft de onechte karetschildpad Don zijn vrijheid teruggekregen. Hij was opgenomen geweest in het schildpaddenziekenhuis van Marathon, op de eilandengroep Florida Keys (VS). Een grote groep mensen was uitgenodigd om te zien hoe Don het ruime sop koos.

schildpad
Schildpad Don krijgt zijn vrijheid terug | Foto: screenshot video South Florida Reporter/YouTube

Don was ernstig gewond geraakt nadat zijn kop verstrikt raakte in een vislijn. De 100 kilo wegende schildpad werd gevonden terwijl hij vocht voor zijn leven en opgenomen door The Turtle Hospital. Daar behandelde men zijn verwondingen met antibiotica, en verder kreeg hij vitaminen toegediend en een gezond menu van vis en inktvis.

Applaus
Gisteren werd Don weer teruggebracht naar de oceaan. Onder luid applaus van de vele geïnteresseerden koos hij al flappend het ruime sop. En nu maar hopen dat hij niet opnieuw het slachtoffer wordt van een vislijn, in zee weggegooide visnetten, of plastic afval in het water dat door hem voor voedsel wordt aangezien.

Bekijk hieronder hoe Don door medewerkers van The Turtle Hospital wordt vrijgelaten. Het gejuich is hartverwarmend. Wees voorzichtig Don!

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bronnen: The Turtle Hospital, YouTube South Florida Reporter ©AnimalsToday Bart van Riel