De Spaanse gemeente Sa Pobla (Mallorca) heeft zich uitgeroepen tot anti-stierenvechtgemeente. Sa Pobla wordt de 34ste anti-stierenvechtgemeente op de Balearen! Met deze verklaring geeft Sa Pobla ook aan tegen het wrede stierenfeest correbous de Fornalutx te zijn, een feest dat momenteel zeer controversieel is op de Balearen. Ieder september vindt dit stierenfeest plaats in Fornalutx (Mallorca) waarbij de inwoners zich vermaken met een stier dat aan een touw is vastgebonden.

anti-stierenvechtgemeente
Correbous | Foto: ©AnimaNaturalis.

Dankzij de campagne ‘Mallorca Sense Sang’ (Mallorca zonder bloed) verklaarden 30 gemeenten op de Balearen zich tegen het stierenvechten binnen twee jaar. En heel waarschijnlijk zullen de Balearen binnenkort de derde deelstaat in Spanje worden waar stierenvechten verboden is!

Mallorca Sense Sang is een campagne van de Nederlandse organisatie CAS International, samen met AnimaNaturalis en Humane Society International. Eerder verklaarde Palma de Mallorca, de hoofdstad van de Balearen, zich tegen het stierenvechten dankzij deze campagne.

Wrede feesten
Mallorca Sense Sang heeft als hoofddoel het stierenvechten en de wrede feesten met stieren te verbieden op het Spaanse eiland Mallorca en zoveel mogelijke anti-stierenvechtgemeenten te verkrijgen. Eén van de hoofddoelen is het einde van het wrede stierenfeest de correbous de Fornalutx.

De lijst van anti-stierenvechtgemeenten komt nu op een aantal van 149 wereldwijd te staan. Spanje heeft op dit moment 124 anti-stierenvechtgemeenten. Er zijn inmiddels meer dan 350.000 handtekeningen verzameld.

Teken de petitie
Je kunt de campagne in Mallorca actief helpen om meer handtekeningen te verzamelen om de lokale politici te overtuigen dat het stierenvechten voor eens en altijd verboden moet worden op de Balearen. Help mee door de petitie te tekenen en te verspreiden.

Persbericht CAS International