In Maryland (VS) keken twee mensen vreemd op toen ze door de spoelende regen naar huis reden en er plots een politieagente midden op de weg stond. Toen ze dichterbij kwamen realiseerden ze zich dat de agente gebogen over een bijtschildpad stond, die in het noodweer had besloten midden op de weg even een rustpauze in te lassen.

politieagente
Bijtschildpad (Chelydra serpentina) | Foto: Mjbaker/Wikimedia

Carolyn Hammett en haar man wisten niet wat ze zagen toen ze onderweg naar huis op de door regen overgoten weg een politieagente zagen staan. De agente was door en door nat, maar stond daar met een grote glimlach op haar gezicht. Het stel vermoedde in eerste instantie dat de agente daar was om voorbijgangers erop te alerteren dat de weg overstroomd was. Maar dit bleek niet het geval:

“Toen we dichterbij kwamen realiseerden we ons dat de agente ergens over gebogen stond.”

Pauzerende bijtschildpad
De agente, Sharnice Hawkins-Graham, had zich ontfermd over een bijtschildpad die, niet al te verstandig, had besloten midden op de weg even uit te rusten. Gezien het noodweer die dag en het slechte zicht had de schildpad gemakkelijk aangereden kunnen worden, ware het niet dat deze dappere agente hem beschermd heeft. Volgens Hammett heeft ze zijn leven gered:

“Ik vond het ongelooflijk dat zij daar, in al die regen, bleef staan om de schildpad te beschermen. Niet veel mensen zouden zoiets doen, ongeacht welk beroep ze uitoefenen.”

Hammett en haar man hebben de auto aan de kant gezet om de agente te hulp te schieten en haar met een paraplu tegen de regen te beschermen.

Hawkins-Graham bleek ook onderweg naar huis te zijn geweest toen zij op de hoogte werd gebracht van de situatie waarin de schildpad zich bevond. Omdat bijtschildpadden gevaarlijk kunnen zijn had ze hulp ingeschakeld van de dierenbescherming, maar toen ze daar geen reactie op kreeg besloot ze in de tussentijd zelf het dier te beschermen.

Veilig naar de overkant
Om de agente niet langer te laten wachten heeft Hammett zich naar huis gehaast om twee grote scheppen te halen, waarmee zij en haar man de bijtschildpad veilig naar de overkant van de weg hebben gedragen.

Hoewel het de geredde bijtschildpad is die het meest heeft om dankbaar voor te zijn, voelde Hammett zich ook erg dankbaar voor het nobele optreden van agente Sharnice Hawkins-Graham:

“De agente bedankte ons en wij bedankten haar en we vervolgden ieder onze weg. Ze glimlachte van oor tot oor de gehele tijd dat ze over de schildpad waakte en leek zich niets aan te trekken van het feit dat ze helemaal doorweekt was. Ze is een prachtig, inspirerend en vriendelijk mens; alles wat je van een agent(e) zou verwachten.”

Bronnen: The Dodo, Sunny Skyz ©AnimalsToday.nl Rianne Kingma