Bezoekers van een cultuur- en uitgaanscentrum in de stad Araras, Brazilië, hoorden al een week achtereen het angstige gepiep van kittens. Het bleek onder de stoeptegels vandaan te komen en het gejammer van de jonge katten ging door merg en been. De lokale autoriteiten werden gealarmeerd, maar die konden niets beters verzinnen dan te zeggen het gehuil van de poesjes te negeren.

drilboor
Applaus! | Foto: screenshot video Kirk Davis/Facebook

Hoe de kittens precies onder de grond terecht waren gekomen is niet helemaal duidelijk, maar het vermoeden bestaat dat ze op een dak geboren zijn en via een regenpijp naar beneden vielen en zo in de ondergrondse afvoer terechtkwamen. Ricardo Urbach was één van de passanten die het niet over zijn hart kon verkrijgen om de poesjes te negeren.

“Helaas waren er mensen die ze daar wilden laten zitten om dood te gaan.”

Op goed geluk
Samen met andere bezorgde plaatsgenoten werd besloten om de beestjes uit te hakken, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Het was lastig in te schatten waar ze precies zaten, dus op goed geluk werd er met een drilboor een gat gemaakt in het trottoir, in de hoop dat ze op de juiste plaats zochten. Hierbij kregen ze hulp van een installatiebedrijf dat de drilboor beschikbaar stelde.

Na een eerste poging zaten ze er een stukje naast zo bleek, maar al snel was het gat groter en toen vonden de redders in nood vier piepkleine poesjes, die wonder boven wonder nog in prima conditie waren, ondanks de lange tijd onder de grond.

Donaties
De vreugde was groot dat de poesjes uit hun benarde positie gered waren, maar daar bleef het niet bij. De redders besloten er alles aan te doen om de kleintjes een nieuwe kans te geven op een fijn leven. Ricardo Urbach:

“Vanaf het moment dat de redding via de sociale media bekend werd hebben mensen melk, drinkflesjes, medicijnen en andere dingen gedoneerd voor de poesjes. Ze zijn door een dierenarts uit de stad behandeld en als ze er helemaal bovenop zijn zullen we zorgen dat ze door iemand geadopteerd worden.”

Respect
Wanneer er geen mensen waren geweest die zich het lot van de kittens hadden aangetrokken was de kans klein dat ze nu nog in leven waren. En zo blijkt dat het fijn is om het goede te doen en dieren in nood te helpen, want zowel de poesjes als hun redders hebben toch maar mooi het wereldnieuws gehaald. En het respect van velen verdiend!

Bekijk hieronder hoe de poesjes gered werden. Let op: vertederende beelden!

Geplaatst door Kirk Daves op dinsdag 5 april 2016


Bron
©PiepVandaag.nl Bart van Riel