Kitten Pip heeft een slechte start in het leven gehad. Alleen, achtergelaten door haar moeder in de kou, kon ze niet overleven. Gelukkig werd ze op tijd gevonden en naar Zwerfkat in Nood gebracht. Bij deze kattenopvang is iedereen onder de indruk van de dapperheid van het kleine ding.

Kitten Pip
Kitten Pip is een overlever | ©Zwerfkat in Nood

Half mei kwam bij Zwerfkat in Nood ’s nachts een melding binnen. Een pasgeboren kitten lag moederziel alleen in een paardenstal. Naast haar lag een dood kitten en Pip zelf was ook ijskoud. Gelukkig zijn de medewerkers van de kattenopvang ook ’s nachts bereikbaar en kon de meldster Pip direct brengen. Het was tenslotte een noodsituatie. Het kitten was slechts een paar uur oud, zo klein en slechts 71 gram, dat de kans op overleven niet groot was. Gelukkig bleek Pip een goede zuigreflex te hebben; om de twee uur kreeg ze voeding.

Een dag later werden nog twee kittens gevonden bij de paardenstal, in het stro. Moederpoes was in geen velden of wegen te bekennen en de kleintjes waren ijskoud. De vindster dacht eerst dat ze overleden waren, maar toen bewoog er heel eventjes een pootje. Snel stak ze de twee katertjes onder haar kleren om ze warm te houden. Ook deze twee gingen direct naar Zwerfkat in Nood en werden bij hun zusje in de couveuse gelegd. Helaas hebben Pips broertjes niet lang geleefd, ze waren te zwak. Maar Pip vecht door!

De medewerkers van de kattenopvang zijn onder de indruk:

“Kleine Pip blijft doorvechten met haar opvangmama. Het is een klein vurig meisje, dapper en strijdlustig! Het valt niet mee, zo in je eentje, maar Pip durft toch al lekker zachtjes te spinnen en tadaaa… haar oogjes zijn van het weekend opengegaan!”

Wil je zien hoe het met Pip gaat? Bekijk hier de facebookpagina van Zwerfkat in Nood.

Bron: Zwerfkat in Nood ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde