De persoon die kitten Chloe redde had waarschijnlijk niet door dat hij haar achterliet in de handen van een dodingsasiel. Daar worden kittens, waarvoor niemand komt opdagen, op routinebasis geëuthanaseerd. Kittens die zo jong zijn als Chloe, slechts acht dagen oud, moeten om de paar uur met de fles gevoed worden. Ook moet over hun buikje gewreven worden om ze te helpen met poepen en plassen.

pasgeboren kitten
Kitten Chloe werd gelukkig op tijd door een pleegouder opgenomen | Foto: schermafdruk video

Gelukkig was er hoop aan de horizon voor Chloe. Een vrouw genaamd Cheri liet alles uit haar handen vallen om de redding van de kleine kitten te regelen. Ze betaalde iemand om Chloe naar haar huis te brengen om elf uur ’s avonds, uren nadat het asiel gesloten was. Chloe was zo jong dat haar oogjes nog dicht zaten; kittens openen normaal gesproken hun ogen als ze ongeveer tien dagen oud zijn.

Cheri gaf haar elke paar uur te eten, hielp haar met haar ontlasting, zorgde ervoor dat ze warm bleef en gaf haar uiteraard de liefde die ze verdiende na zo’n slechte start van haar leventje. Een paar dagen later opende Chloe haar oogjes.

Ze at goed, werd sterk en begon te veranderen in een speelse, nieuwsgierige kitten. Ze ontmoette zelfs wat andere kittens, die haar hielpen om te socialiseren. Met acht weken oud was Chloe gespeend, ze had geen melk meer nodig, en was ze klaar om haar nieuwe adoptie-ouders te ontmoeten: Devin en Jeff.

Devin en Jeff doopten haar ‘Lily’ en die Lily is nu bijna een jaar oud. Zij zijn heel trots op haar:

“Ze is een echte waterkat. Ze vindt water geweldig. Als we bezig zijn bij de gootsteen komt ze erbij en gaat ze tegen het water slaan. Ook vindt ze het lekker om in het water te rollen wat nog in het bad zit nadat een van ons gedoucht heeft. Lily houdt ook heel erg van knuffelen en vindt het lekker om vastgehouden te worden.”

Lily is niet het enige harige beestje in haar familie. Ze mag haar leven delen met kitten Bernie, een oudere poes en twee honden.

“Toen Lily Bernie voor het eerst ontmoette hebben ze de hele dag naar elkaar lopen sissen. Nu zijn ze aan elkaar gewend en zijn ze de beste vriendjes.”

Lily weet niet hoeveel geluk ze heeft gehad die avond in het asiel, maar ze zal iedere dag opnieuw blij zijn met de liefde die ze krijgt.

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen